Scraptacular Design

Veel gestelde vragen over het Big Project

Lees hier alvast van alles over Big Project The Book of Wisdom

Wat wil je weten over Big Project The Book of Wisdom?

Op vrijdag 26 maart 2021 komt Big Project The Book of Wisdom uit. Vanaf dat moment is het pakket te bestellen en gaan we hier achter de schermen aan de slag om te zorgen dat jij binnenkort kunt genieten van een mooi Project inclusief een pakket. 

We snappen dat je daar misschien allerlei vragen over hebt, daarom hebben de meest gestelde vragen hieronder voor je op een rijtje gezet. Staat jouw antwoord er niet tussen? Mail ons dan gerust!

Wat heb ik allemaal nodig om mee te doen aan het project?

Een pakket natuurlijk! 😉 Daar zit alles in aan materialen, mediums, embossing poeders, paint, stempels, stencils en meer.

Zelf zoek je je standaard gereedschappen op als schaar, liniaal, mesje en craftsheet. En je Distress inkt! Die laatste stoppen we niet in het project omdat de meeste crafters die al hebben en dat geldt natuurlijk net zo voor gereedschappen.

Zelf voeg je nog wel dubbelzijdig tape en lijm toe. 


Zodra het pakket te bestellen is, staat er op de website ook een boodschappenlijstje met wat je allemaal nodig hebt.

Zo kun je in één oogopslag zien wat je klaar kunt leggen voor dat je begint.

Help, er is met roze gewerkt en ik houd niet van roze! Wat nu?

Niks aan de hand! Er zijn in dit Project Roze details gemaakt met de nieuwe kleur van Tim Holtz: Kitch Flamingo. 

Die details kun je ook prima met een andere kleur maken. Als je dus niet van roze houdt, kies je voor jouw favoriete kleur. 


Op de materialen pagina kun je een speciaal filmpje over de gebruikte inkten bekijken. Zo weet je ook direct wat je moet doen als je met een andere kleur wilt gaan werken.

Kan ik extra gereedschappen en inkt bijbestellen?

Ja! In de webwinkel zetten wij bijna alle materialen van het boodschappenlijstje voor je klaar om mee te bestellen met je pakket: gereedschappen, inkt, tape, lijm en meer. Op maandag 28 maart gaan we dan alle materialen die uit de US moeten komen speciaal voor je bestellen en zul je zien dat die ook weer uit de webwinkel verdwijnen. Gelukkig hebben we bijna alles gewoon op voorraad in de webwinkel staan en kun je daarna altijd nog iets bestellen en toevoegen aan je bestelling. 

(Als je iets naderhand bij besteld, help je ons enorm door je ordernummer van je pakket erbij te vermelden.)


Sommige inkten zijn op dit moment niet goed verkrijgbaar. We geven je daarom ook alternatieven voor het geval een kleur op is. Hierdoor kan iets dus uitverkocht zijn maar we doen ons best om te proberen de voorraad zo snel mogelijk weer aan te vullen. Het helpt als je op tijd besteld indien je extra gereedschappen en inkt wilt hebben. 

Wat kost het pakket en hoe kan ik betalen?

Het pakket kost €110,00. We zijn helaas weer iets in prijs gestegen doordat alle vracht- en vervoerskosten door Corona en met ingang van het nieuwe jaar schrikbarend zijn gestegen.

Betalen kan alleen via de webwinkel met Ideal en Bancontact. Betalen op rekening kan helaas niet.

Je kunt ons dus niet mailen en om een factuur vragen.

Tot wanneer is het pakket te bestellen?

Het pakket is te bestellen tot dat het uitverkocht is. We maken een bepaalde hoeveelheid pakketten en als die op zijn, zijn ze ook echt op. We maken namelijk nooit een tweede serie.


Sommige Big Projects uit het verleden waren in één weekend uitverkocht, voor ons is dat vooraf lastig in te schatten.

Als je het pakket graag wilt hebben, doe je er verstandig aan het zo snel mogelijk na uitkomen te bestellen.

De stempel uit het pakket heb ik al? Wat nu?

Als je de stempelset uit het pakket al hebt, kun je dat aangeven in de opmerkingen bij je bestelling. (Dit kon alleen tot en met 28 maart.) We voegen dan een cadeau aan je pakket toe met dezelfde waarde als de stempelset. Bij eerdere pakketten kon je ook een andere stempel uitkiezen maar helaas gaat dat nu niet lukken. Doordat alle vervoerstijden en levertijden langer zijn dan voor de Corona Crisis, hebben we de bestellingen in de US al moeten plaatsen. We kunnen dus geen andere stempel voor je bestellen helaas.

(Let op, dit geldt alleen voor bestellingen in het eerste weekend, na 28 maart kun je dit niet meer wijzigen.)


Voor de stencils in het pakket kunnen we je helaas geen andere leveren.

Waarom duurt het vier weken voor mijn pakket komt?

In het weekend van 26, 27 en 28 maart kun je je pakket bestellen. Daarna gaan we hier aan de slag om alle materialen klaar te maken die in het pakket gaan. Veel van die materialen bestellen we pas na dit weekend. Andere materialen zijn al onderweg en sommige hebben we al in huis. Wij doen er vier weken over om alles verzend klaar te maken. 


Daarnaast bestellen we een deel van de losse materialen die je bij kunt bestellen pas na dit weekend. Die moeten eerst ook nog binnen komen voordat we de pakketten kunnen sluiten met al die extra bestellingen erbij. Daar hebben we dus tijd voor nodig.

En tot slot moeten en willen we op dit moment veilig werken. We kunnen met een beperkt aantal mensen tegelijk aan de slag en daardoor gaat alles wat minder snel. Als je hier iets van wilt volgen, kun je op Instagram kijken.

Wanneer start het Project?

Op 26, 27 en 28 maart kun je bestellen. (Als we niet uitverkocht zijn, kan het daarna ook nog.) 

Op maandag 26 april worden alle pakketten verzonden met PostNL.  Op zaterdag 1 mei komt

de eerste aflevering online te staan in de inlog omgeving van de website.

Uit hoeveel afleveringen bestaat het Project?

Big Project The Book of Wisdom bestaat uit 12 afleveringen en een bonusdag. De afleveringen komen op zaterdagen, dinsdagen en donderdagen in de inlog omgeving te staan.


Je hoeft niet gelijk op te werken, alles blijft er namelijk voor altijd staan.

Ik ben een "beginner". Kan ik dan ook mee doen?

Ook voor wie nog niet zoveel ervaring heeft, is een Big Project goed te doen. Aan de hand van filmpjes en stap-voor-stap foto's gaan we samen aan de slag. Als je een beetje geduld hebt en ook een beetje nauwkeurig werkt, kom je er prima uit. 

Mijn eerste kennismaking was op ArtSpecially een label maken en ik was verwonderd toen

ik jou projecten zag, ik dacht dat ga ik nooit kunnen, niks voor mij dacht ik.

Maar toch heb ik me gewaagd om met Big Project Magic ei mee te doen en ik was verloren.

Zo leuk om te doen, soms een beetje moeilijk maar al doende ging het me beter en beter af.

Naar elk nieuw project keek ik uit en dacht ik ja of nee, maar telkens was ik bij de bestelling één van 

de eerste want ik wou niets missen want het is echt meer dan creatief bezig zijn.

Meer een ontspanning dat zo een heel goed gevoel geeft. 

Nu kijk ik vol verwachting uit naar het komende project.

Carine

Carine
Je werkt met materialen van A-merken (en niet die van die bekende winkel...) 

De projecten blijven gewoon op de site staan en dat is fijn want ik loop altijd een jaar achter met mijn projecten, maar dat is hier geen probleem. Verder laat Anne-Marie in duidelijke instructie filmpjes zien hier het moet, die kan je gewoon in je eigen tempo afspelen en desnoods eindeloos herhalen.

Sabine