arrow_drop_up arrow_drop_down
Crayons, Crackles & More, deel 2
2 maart 2020 

Crayons, Crackles & More, deel 2

Crayons, Crackles and More… #2

Zoals beloofd hier dan het eind resultaat van de ondergrond die ik vorige week maakte en de vlinder van afgelopen maandag. Tja, en omdat er hier nog een heleboel flesjes rond zwerven van Big project It’s Magic, is er eentje op dit projectje beland…

Als eerste heb ik een vlinder gestempeld met Archival Black op Manilla Cardstock.

Deze heb ik ingekleurd met Distress Crayons en een waterpenseel.

Door twee kleurtjes aan te brengen en je penseel te gebruiken, kun je heel makkelijk de kleuren laten overvloeien. Wil je zien hoe dat gaat? Kijk dan bij afgelopen maandag om het filmpje te zien.

Daarna heb ik nog wat andere delen van de vlinder gekleurd en omdat ik wist dat ik hem uit ging knippen, heb ik heerlijk buiten de lijntjes geknoeid

Toen de vlinder klaar was, heb ik er wat Tattered Angels Glimmer Mist Pearl overheen gesprayed.

Toen de vlinder uitgeknipt.

En toen was m’n ondergrond die ik gemaakt heb als voorbeeld voor de serie met de Texture Pastes aan de beurt.

Als eerste heb ik Distress Inkt gebruikt maar door het was laagje op de Tissue Paper kwam daar weinig kleur op… had ik kunnen weten. De Paste kleurt wel mee en de kleur gaat ook mooi in de Crackles zitten.

Na nasprayen van de ondergrond en drogen met de heattool kwamen er in ieder geval wat mooie vlekken tevoorschijn.

Daarna dus maar aan de slag met de Crayons. Eerst Vintage Photo langs de randen gedaan en uitgesmeerd, daarna nog een laagje met Walnut Stain. Deze heb ik ook meer langs de randjes gedaan.

En toen, heel voorzichtig met Peacock Feathers over de Crackles heen hier en daar. Beetje met je vinger erin wrijven en verder lekker afblijven.

Als ondergrond onder m’n ondergrond heb ik een stukje Kraftcore gepakt en dat open geschuurd. Daarna de rand ook met Peacock Feathers ge-inkt en de ondergronden op elkaar gelijmd.

Een mini flesje gevuld met glitter en om de hals een koper draadje gedraaid. Het flesje met Heavy Body gel op de vlinder gelijmd. Toen dat droog was heb ik aan de achterzijde 3D Glue Dots geplakt en daarna is de vlinder op m’n ondergrond gedrukt.

En laat ik nu een rub-on vel hebben liggen met daarop deze tekst… dus die heb ik op m’n flesje gerubt! (We hebben het over Remnant Rubs van Tim Holtz, Special Delivery.)

Onder in de hoek twee sierbrads gedaan…

Boven in de hoek een metalen hoekje waar ik Distress Paint op deed, dat even liet drogen en daarna er voorzichtig weer een beetje afveegde.

En tot slot nog een touwtje met wat inkt eraan om het flesje heen geknoopt.

Zelf vind ik het wel een geslaagd experiment. Hopelijk kan ik jullie er wat inspiratie door geven.

Tot de volgende keer!

Over de schrijver
Reactie plaatsen