Embossing Poeder en Texture Paste

Texture Paste en Embos Poeder!

Vandaag alweer het derde filmpje met een techniek erin met Texture Paste. Ik ga je laten zien hoe je aan de slag kunt met Texture Paste in combinatie met embossing poeder.

We starten weer met een filmpje:

Persoonlijk vind ik dit een heel leuke ontdekking want je kunt er mooie accenten mee aanbrengen op ondergronden… je gaat het vast nog wel terug zien in m’n komende projecten.

Dit zijn de materialen:

Distress Inkt in verschillende kleuren, Watercolorpaper, stencil, palletknife, Texture Paste Opaque (de gewone witte die dekkend is), heattool, spray, blending tool en Embossing Powder.

De ondergrond maken

Dat doen we dus weer met Texture Paste. Plak als je daar zin in hebt je stencil af om het patroon te bepalen.

Poeder aanbrengen

Wacht daarna niet te lang want de paste gaat drogen. Zeker als je in een warme ruimte werkt. Zet dus vooraf alles klaar.

Strooi het poeder over je paste en klop het er daarna weer af. Niet te hard kloppen… hoe meer er blijf “hangen”, hoe mooier je afdruk. Leg daarna je werk aan de kant om het te laten drogen.

Als je paste droog is, kun je met de heattool aan de slag. Smelt het poeder mooi egaal.

Kledderen met inkt

Nu is het tijd om inkt aan te brengen. Doe inkt op je craftsheet en spray het nat. Haal je werk er doorheen. Zie je de druppels? Die veeg je weer weg met een vochtige doek, net zoals we dat bij eerdere technieken deden.

Na twee laagjes roze inkt in twee tinten zie je al goed dat het zich mooi om de paste heen “vormt”. Gebruik de heattool om te zorgen dat alles echt goed droog is.

Nog meer inkt

Ga nu over op het aanbrengen van inkt met de blendingtool. Ik heb alleen een laag Picked Raspberry gedaan. Daarna heb ik licht met de spray wat water over m’n werk gesprayd en alles gedroogd. Zo krijg je een mooi druppel effect

Contrast 

Om een mooi contrast randje te krijgen kun je een hele donkere inkt aan de randen zetten. Je zag wel op het filmpje hoe snel je een vlek daarmee hebt als je verdere ondergrond dus licht is. Wees gewaarschuwd. Het mooie van de Hickery Smoke is dat het tot een beetje paars randje komt als je het met deze roze tinten combineert.

 

Nog één filmpje over

Dat was dan alweer de derde ondergrond met een Texture Paste techniek. We hebben nog een Paste over uit het eerste start filmpje: Opaque Crackle. Die komt aanstaande maandag aan de beurt. Daarna is het even klaar met de Texture Paste.

Heb je de eerdere twee technieken gemist? Kijk hier voor het filmpje met de Resist techniek en hier voor die over kleuren met Distress Inkt.

Fijne dag vandaag!