arrow_drop_up arrow_drop_down
Texture Paste en de Resist Techniek
2 maart 2020 

Texture Paste en de Resist Techniek

Texture Paste en de Resist Techniek

Hallo allemaal! Vandaag ga ik je laten zien hoe je een resist techniek kunt doen met Transparante Texture Paste. Als eerste volgt hier het filmpje:

Zelf vind ik dit een hele leuke techniek omdat je kunt bepalen hoeveel je van de ondergrond ziet. Je kunt je vast wel voorstellen dat je hier heel veel kanten mee op kunt. Hier volgen de stappen in foto’s:

Wat heb je nodig?

Om deze techniek te doen heb je een stencil nodig, een palletknife en uiteraard Transparante Texture Paste. Daarnaast meerdere kleuren Distress Inkt: lichte tinten, donkere tinten en bruin tinten. Je kunt werken met een mooie achtergrond stempel, dan heb je Archival inkt nodig die past bij je bruin tinten. Tot slot een spray en een blendingtool.

Inkt aanbrengen

Als eerste breng je inkt aan op je craftsheet en spray je er water overheen.

Droog je inkt en maak als je het mooier vindt een tweede laag. (In het filmpje hoor je me aan het einde zeggen dat ik het jammer vind dat het groen niet zo mooi meer te zien is… misschien is dus zelfs een derde laag wel een goed plan…)

Stempel daarna met Archival over je ondergrond heen. Heb je geen Archival? Gebruik dan zo wie zo een watervaste inkt.

Paste!

Leg nu je stencil over je ondergrond en zet het vast als je dat wilt. Doe een laag Transparante Texture Paste over je werk met een palletknife. Verwijder je stencil en maak het schoon.

En dan heb je even geduld nodig want je kunt echt pas verder als alles droog is.

Inkt!

We gaan inlagen inkt aanbrengen en we beginnen met de lichtste kleur: Stormy Sky. Daarna volgt Mermaid Lagoon. Veeg na iedere laag met een vochtige doek de inkt van de paste af.

De bovenste laag blauwe inkt is bij mij Chipped Sapphire. Na deze laag zie je dat de resist van de sterren erg mooi uit komt maar ik wilde ook de crackle lijnen van de stempel wat naar achteren laten verdwijnen.

Bruine laagjes

Zo gezegd, zo gedaan. Door eerst met Brushed Corduroy een laag aan te brengen die vooral langs de randen loopt en daarna een laag Ground Espresso, verzachten de crackle lagen wat. Nog een keertje schoon vegen en klaar!

Hopelijk heb je nu een idee hoe je kunt resisten met Texture Paste.

Veel plezier!

Over de schrijver
Reactie plaatsen