Texture Paste en Distress Inkt
02 maart 2020 

Texture Paste en Distress Inkt

Texture Paste & Distress Inkt 

Vandaag het eerste filmpje met een techniek ondergrond waarin ik ga werken met Texture Paste. Afgelopen maandag zei ik het al, je leert pas echt wat je met een product kunt als je een voorbeeld mee ziet en er zelf mee aan de slag gaat.

Je zag het al, als je geduld hebt en de laagjes langzaam opbouwt, krijg je een mooi verschil in kleur tussen je ondergrond en de Texture Paste.

Wat heb je nodig?

Uiteraard dus een ondergrond en ik gebruik daarvoor bijna altijd Watercolor Paper van Ranger. Verder is Texture Paste samen met een stencil nodig, verschillende kleuren Distress Inkt, waterspray, heattool en uiteraard een stencil nodig. O ja, een palette knie en blendingtools zijn ook handig. 🙂

Texture Paste aanbrengen

Als eerste breng je paste aan op een deel van je ondergrond. Maak daarna je stencil schoon want paste droogt redelijk snel… ook aan je stencil.

Laat de ondergrond goed drogen, liefst aan de lucht.

De eerste laag inkt

Druk je inktkussen in twee kleuren op je craftsheet en spray er water op. Haal je paper er door heen. Droog de laag en doe het desgewenst nog een keertje als alles nog wat aan de lichte kant is. Droog je ondergrond goed voordat je verder gaat met het aanbrengen van inkt met de Blending Tool.

Heb je een eerste laag inkt aangebracht? Spray dan nog een keertje licht over de gehele ondergrond en droog hem weer. Daarna kun je nog een tweede laag inkt aanbrengen met de kleurtjes Distress inkt.

Brushed Corduroy

Zodra je je ondergrond genoeg kleur vindt hebben, kun je beginnen met het kleuren van je Texture Paste. Druk niet te hard met de tool, raak alleen de paste. Begin met een bruin tint en inkt de paste. Bouw dat in laagjes op zoals je me in het filmpje hebt zien doen. Ook de randjes krijgen bruine inkt.

Bouw laagje voor laagje op en als je het mooi vindt, gebruik je nog wat waterspetters hier en daar.

Ga door totdat je je Texture Paste mooi van kleur vindt.

Hier zie je de water effecten van het sprayen.

Tot slot kun je heel voorzichtig aan de rand wat Black Soot inkten. Het contract wordt nu nog groter.

Dat was de eerste van de vier technieken met Texture Paste die ik je wil laten zien. Volgende week gaan we verder en volgt er meer. Tot die tijd kun je lekker aan het spelen met Texture Paste en Distress Inkt!

Veel plezier!

Over de schrijver
Reactie plaatsen