Etcetera Tag #1: Because Nice Matters
10 oktober 2021 

Etcetera Tag #1: Because Nice Matters

Hello ladies!

Het was even zoeken hoor de laatste tijd, wat wilde ik nu gaan doen? Ik had al heel wat filmpjes op Instagram geplaatst en later ook op YouTube, toen ik merkte aan mezelf dat ik toch echt wat miste. Het was leuk om een techniek te doen maar eigenlijk wilde ik er eentje op een Tag. Zo ontstond dus het idee om iedere week een kleine tag te maken met een mooie achtergrond techniek en daar bovenop “iets” moois als toevoeging. Alleen hoe zorg je nu dat je dat iedere week doet zodat je ook iedere week minimaal een paar uur in je studio verdwijnt?

Daar heb ik dus een simpele oplossing voor, ik beloof het gewoon aan jullie. En omdat ik weet dat er heel veel ladies en gentlemen op zitten te wachten iedere week, moet ik bijna wel aan de slag. 😉 Dus vanaf nu tot aan het einde van het jaar, iedere zondag avond een minitag met een techniek. Je kunt alles zien op Instagram, Facebook, YouTube en op hier op het blog. Niemand hoeft dus meer iets te missen en alles is heel makkelijk terug te vinden.

Hier op het blog zie je het meest uitgebreide bericht want ik plaats er hier ook foto’s bij en vertel je de extra’s. In de movies kan dat niet altijd want die mogen niet langer worden dan 15 minuten. Dan kan ik ze namelijk niet meer op Instagram plaatsen, tenzij ik meer dan 10.000 volgers heb… maar zover is het nog lang niet. 🤩

Hier is dan m’n eerste movie van deze uitdaging… eentje met een heerlijke donker blauwe achtergrond met Prize Ribbon en on top een mooi detail van Idea-ology.

Op film zag je niet duidelijk hoe ik het greepje bewerkt heb. Na de verf heb ik er namelijk embossing inkt op gedaan en er Sticky Powder overheen gestrooid. Daarna alles gesmolten en bewerkt met foilsheets…. helemaal happy mee! Daar moet ik dus eens een apart filmpje voor jullie van maken.

Om bij het begin te beginnen, ik heb eerst een stapeltje Tags gemaakt. De Etcetera Tags zijn namelijk op dit moment lastig te krijgen dus heb ik Water Color Paper op dik chipboard geplakt. Dat werkt super fijn want je papier gaat niet krullen of wat dan ook en je ondergrond is heerlijk stevig om er met zwaardere dingen op te werken zoals Idea-Ology.

Voordat ik het papier er op plakte, heb ik de randen geschilderd.

M’n voorraad is klaar… dus als ik zin heb, kan ik zo beginnen.

De tag is als eerste geinkt met een basis van Distress. Gewoon met de blending tool. Daarna ben ik pas gaan sprayen.

Net zolang tot dat ik m’n ondergrond goed vond om er overheen te gaan werken.

Voordat ik begon met stempelen, heb ik de tag laten drogen en hem een laagje Anti Static Powder gegeven. Zo voorkom je dat de embossing poeder overal aan blijft plakken.

Daarna uit de losse hand nog wat bij gestempeld zodat de ondergrond wat meer accenten krijgt.

Het metaal heeft eerst wat Paint gekregen.

Droog de verf goed met de heattool maar pas op, want het wordt warm!

Daarna kun je gaan schuren.

De button is bewerkt met Embossing Glaze. Eerst met een laag Antique Linen en toen dat nog warm was, heb ik er Salvaged Patina in gestrooid… dat plakt dan vanzelf vast en kun je makkelijk smelten zodat alles over loopt.

En zo is het eind resultaat.

Het greepje kun je dan vastzetten met twee brads… en de watch past er net aan in maar daardoor steekt ie er mooi bovenuit.

Vond dit een mooi begin van m’n serie…. volgende week een nieuwe ronde.

groetjes,

Distress Idea-Ology

Over de schrijver
Reactie plaatsen