The X-Ray Men

Hij zat al een tijdje “in m’n hoofd”, de X-Ray Men… het skeletje gemaakt met Lift-ink.

Een röntgen kastje

Leuk dat je komt kijken bij m’n nieuwste Halloween Tag! Al ver voor m’n vakantie lag ie in onderdelen op m’n werktafel. Helaas moest ie toch echt wachten tot na m’n vakantie en ik wist niet of dat wat ik wilde ook echt zou lukken. Dus een dikke week geleden was het zover… ik kon m’n probeersel testen: Lift-Ink gebruiken op Transparante sheet en er daarna een lampje achter plaatsen.

Zo bedacht, zo gedaan… en het is nog gelukt ook. In de Movie kun je zien waar ik tegenaan liep en hoe Lift-Ink werkt mocht je het nog niet kennen.

Verder was ik zo heerlijk bezig met deze tag waardoor er een deel niet op film staat. Ik was helemaal met m’n craftwerk bezig en ben de hele camera gewoon vergeten. Ook wel eens lekker moet ik zeggen, het is toch nog net weer wat meer ontspannen werken. Deze keer was ook niet alles mogelijk om te filmen want ik heb m’n box en tag bewerkt met de boor… en om nu de camera mee te nemen naar de werkplaats ging me wat te ver.

Eigenlijk vind ik het niet erg dat er een stukje film mist. Ik maak de tag’s tenslotte voor mezelf en ik weet dat er dames zijn die ze willen gebruiken om exact na te maken. Daar heb ik maar één antwoord op: Ik vind het prima dat je dat doet, alleen is dat niet mijn doel als ik film. Het is niet bedoeld als een workshop dus gebruik vooral ook je eigen creativiteit en gebruik mijn werk als inspiratie.

Genoeg vertelt, hier is de movie:

De Details

Ik ben dus gestart met de sheet met alcohol inkt. Daarna de afdruk gelift en botjes aangebracht met wax-koord.

Daarna het geheel passend gemaakt voor een grote Vignette Box.

De Tag is bewerkt met Gesso. Daarna met een stencil met Grit-Paste. Dat mag je niet verwarmen dus geduld….

Het frame heeft een paar laagjes Distress Paint Brushed Pewter gekregen.

En daarna kon het geheel op elkaar gepast worden. (De gaten voor de lampjes zaten er toen al in, net zoals in de tag.

Om het frame en de randen een geheel te maken heb ik vier randjes gestanst met een 3D stans uit Foil Tape. Ook deze hebben een laagje paint gekregen.

Daarna zijn ze om het frame heen geplakt waarbij de bovenrand uit stak. Die is naar voren omgevouwen.

Tot slot is alles bewerkt met crayon.

Na het in elkaar zetten van de tag vond ik de onderrand van het kastje wat leeg…. opgelost met Mummy Cloth!

En ook bovenop liggen de schedeltjes in de Mummy Cloth.

De achtergrond vind ik zelf heel gaaf geworden. Over de Grit-Paste is een laag Distress Paint Black Soot gezet en na het drogen zijn de randen aangezet met crayon.

En tada: De lichtjes staan aan!

De rand is wel erg m’n favoriet hoor…. dat ga ik vast vaker zo doen.

Het plankje is gemaakt van Etcetera Trims. Eerst heb ik er Crackle Paste op gedaan, daarna een laag Distress Paint en tot slot Distress Crayon.

En hier zie je de tag zo’n beetje in z’n geheel.

Mocht je nu ook een keer met me mee willen doen om een Tag te maken. Aankomend weekend kan dat! Ik geef voor één keer een workshop in drie delen van een Etcetera Tag en je kunt hem helemaal online mee doen. Inschrijven is gratis, dus wat houdt je nog tegen?

Klik hier als je meer wilt weten over de Etcetera Tag Workshop en schrijf je snel in. (Let op, deze inschrijving werkt tot en met maandag 14 oktober 2019)

Dank je wel voor het kijken en tot de volgende Tag!

groetjes,

Wat heb ik gebruikt?

Alcohol Inkt, Alcohol Lift Inkt, Blending Solution, Transparante Sheet, Stampers Anonymous Stampset Inventor 4 CMS347,
Blending Tool met foam, zachte doek, Vignette Box en Vignette Frame, Ledlampjes, Water Color Paper, Chipboard 2mm dik,
Idea-Ology Botjes en schedeltjes uit de Halloween Collectie, Waxdraad, Black Gesso, Gritpaste, Tim Holtz Stencils,
Distress Paint, Sizzix 3D stans, Idea-Ology letters uit eigen collectie, Distress Crayons en Etcetera Tag Mini en Trims.

(De Mummy Cloth en Idea-Ology Halloween materialen zijn alleen rond Halloween verkrijgbaar.)

Over de schrijver
Reactie plaatsen