Een Winter Achtergrond maken

Walking in a Winter Wonderland…. 

Nog 48 dagen… en dan is het Kerst! Dat betekent dus nog dikke ander halve maand om heel veel mooie Winter en Kerst Projecten te maken. Nu al zin in! Vandaag ben ik dan ook begonnen met een Winter achtergrond.

Sneeuwsterren en Snowies

Ik ben helemaal weg van sneeuwsterren en Sneeuwmannen. Je zou er dus zomaar een boel voorbij kunnen zien komen de komende weken. Wie weet kun je er wat mee als je zelf kaartjes wilt maken voor de Kerst.

Daarnaast zijn de blauw, aqua en groen tinten die er zo heerlijk bij passen m’n favoriete kleuren… Ik kan dus m’n hart ophalen komende weken!

Hier komt de eerste:

Wat heb je nodig:

Distress Inkt Brushed Corduroy en Walnet Stain. Distress Embosinkt, Stempel, watercolorpaper, Brayer, Distress Paint Picket Fence, blauwe tinten Distress Stain, Layering stencil snowstar, blending tools, goud embossing poeder en een heattool. Eventueel een Anti Static kussentje.

Schud de Paint en doe een dikke druppel op je craftsheet. Rol het uit met de brayer zodat die overal bedekt is. Daarna rol je over je stempel heen. Let er op dat je een goed laagje paint op je stempel krijgt.

(En ja, je ziet hier een andere stempel… ik was eerste begonnen met stippies maar die kwamen niet zo mooi uit…)

Maak een afdruk en droog die goed.

Doe stain in verschillen de kleuren op je sheet en spray je tag nat. Haal hem door de stain en start drogen met de tool. Je kunt nog water toevoegen en op plekken waar de stain te dik is, dep je met een doek wat weg.

In de randjes met de bruin tinten.

Breng eventueel Anti Static powder aan als je heel precies wilt zijn in waar de embossing poeder mag “plakken”.

Leg een stencil over je werk en dep met Distress Embos Inkt en een blendingtool. Strooi poeder over je werk en veeg eventueel wat weg met een kwastje.

Daarna smelt je het poeder.

Zet de randjes nog wat extra aan zodat de tag meer diepte krijgt.

Veel plezier maar weer met maken!

Over de schrijver
Reactie plaatsen