Stempelen met Distress Glaze

Stempelen met Distress Glaze

Het is een beetje tricky maar het kan prima: Stempelen met Distress Glaze. Je krijgt er een super mooie resist door. Vandaag ga ik je laten zien hoe je dat kunt doen en waar je op moet letten.

We starten met het filmpje en daarna laat ik je de stappen nog een keer zien op foto.

Zelf vind ik dit een hele leuke techniek omdat je er super mooi ondergronden mee kunt maken. Natuurlijk kun je ook een resist maken met embossing poeder maar dan heb je er wel reliëf in. Nu heb je een gladde ondergrond waar je ook weer overheen kunt stempelen…. En hoe leuk is dit op designpapier?

Wat heb je nodig?

Op de foto zie je wat je kunt gebruiken bij deze techniek: Mixed Media Heavy Cardstock, een stempel, Distress Glaze, Distress Stain, Distress Inkt, Distress Sprayer, Blending Tools en een heattool. (Die staat niet op de foto…)

Zet alles klaar en zorg dat je een apart foampje hebt voor de Glaze. Je kunt hem prima in het potje bewaren.

Dep Glaze op de stempel en maak een afdruk.

Droog de afdruk kort.

Breng Distress Stain aan in verschillende kleuren.

Spray nog wat water erbij.

Droog alles en dep alleen inkt weg op plekken waar echt teveel zit. Doe je dat op delen waar inkt op Glaze zit, bedenk dan dat je ook de Glaze mee neemt.

Inkt randjes met Distress Inkt om alles wat op te lichten.

Vergeet je stempel niet…

Het is belangrijk om de Glaze goed van je stempel te verwijderen. Dat gaat het beste met alcohol doekjes. Heb je die niet dan kun je ook een goed ontvettend afwasmiddel gebruiken.

Wil je checken of de Glaze echt goed van je stempel af is? Maak dan een afdruk met Distress Inkt. Zodra die weer okay is, weet je dat de inkt weer aan je stempel hecht.

Dat was het voor vandaag… volgende week komt er voor het eerst een techniek online waarin ik Oxides gebruik! Die mag je niet missen, dus wie weet zie ik je volgende week weer!

Over de schrijver
Reactie plaatsen