arrow_drop_up arrow_drop_down
Spelen met embossing poeders en Stencils
3 maart 2020 

Spelen met embossing poeders en Stencils

Spelen met embossing poeder en je stencils

Hallo allemaal! Vandaag ga ik je een trucje laten zien met Distress Inkt, embospoeder en een layering stencil. Heb de truc niet zelf bedacht maar vind hem zo geweldig dat ik hem ook met jullie wil delen.

Door het stencil wat ik gebruikt heb, vind ik het een beetje Oosters effect krijgen. Volgens mij moet ik hier nog wel een paar keer mee spelen om nog meer leuke ideeën te krijgen.

Hier zijn de foto’s stap-voor-stap:

Wat heb je nodig?

Een lagering stencil met veel open ruimte erin, een ondergrond, heattool, embospowder, Distress Inkt, Blending Tool, Tape en eventueel een waterspray en een stempel met Archival inkt.

Maak twee lijnen van tape op je craftsheet om de plek waar je ondergrond ligt te kunnen markeren.

Doe een stukje tape aan je ondergrond zodat ie vast ligt. Leg hierop je stencil en geef deze twee stukjes tape zodat je hem nog open kunt klappen.

Inkt door je stencil heen met Distress Inkt Broken China.

Haal je ondergrond los en strooi er clear embospowder overheen.

Houd je ondergrond boven de prullenbak en tik er aan de achterzijde twee keer tegen aan. er komt nu wat poeder los die zorgt dat je straks niet een egale laag krijgt als je het poeder smelt.

Smelt het poeder.

Veeg je stencil schoon.

Leg de ondergrond weer op z’n plek en check of ie echt goed ligt. Inkt nu met bruine Distress Inkt er overheen. Ik heb Vintage Photo gebruikt.

Inkt nu met Broken China en Vintage Photo je tag zo dat je de randen en open gedeelten over kunt laten vloeien in kleur.

Zet de randjes aan met een wat donkerdere inkt en spray eventueel een keer om watervlekken te maken. Droog die met de heattool.

Maak een stempelafdruk op je ondergrond als je dat mooi vindt.

Ik ga nog even verder spelen… volgens mij kan hier nog meer leuks mee. 🙂

Over de schrijver
Reactie plaatsen