Distress Embossing Glaze over Collage Paper
15 mei 2020 

Distress Embossing Glaze over Collage Paper

Aan de slag met een nieuwe Mini Tag

Vorige week riep ik het al…. ik heb helemaal zin om een Tag te maken. Dat doe ik wel vaker en als je terug kijkt op het blog vind je hele grote en uitgebreide Etcetera Tags terug, compleet met een lange movie.

Daar zou ik nu ook wel zin in hebben, is het niet dat ik hier achter de schermen eigenlijk al m’n tijd wel besteed aan het ontwerp voor het nieuwe Big Project wat over drie weken (!) uit gaat komen. Dus een grote Tag zit er even niet in… maar een kleintje wel!

Aan de slag voor de camera

Dus ben ik aan de slag gegaan met de camera gewoon aan zodat jullie mee kunnen genieten van iedere stap. Vandaag ga ik je de basis van de Tag laten zien en volgende week maken we hem af met nog een nieuwe Embossing Glaze techniek….

Ben zo happy met dit mooie Vintage plaatje… zou er bijna niks meer aan doen!

Wat heb je nodig?

Ik heb gewerkt op een Etcetera Tag, de allerkleinste die er is. Daarop heb ik eerst Water Color Paper geplakt. Verder heb ik Collage Paper, Embossing inkt, Distress Embossing Glaze, Collage Medium, een Distress Crayon en Distress Inkt gebruikt. En natuurlijk m’n gereedschappen…

Hier zie je dat ik bijna geen Crayon op het netjes heb gebruikt.

De randen kun je donkerder maken door er wat extra Crayon op aan te brengen of ze open te schuren en Distress Inkt te gebruiken. Ik heb een combi van beide gedaan.

De onderkant is nog wat rommelig maar dat gaat volgende week helemaal goed komen.

En zie je hoe de Embossing Glaze een sinaasappel structuurtje maakt? Links zit er wel crayon in de kuiltjes en bij het nestje niet…

Ik heb nu al zin om de tag af te maken want ik ga hierna aan de slag met Glazes op metaal. Eerst even oefenen natuurlijk en daarna ga ik jullie de stappen laten zien hoe je dat ook mooi kunt gaan doen. Je ziet het volgende week!

groetjes en fijne dag vandaag,

Over de schrijver
Sinikka Wendling
Door

Sinikka Wendling

op 15 May 2020

Zie nu pas dat je hier ook kunt reageren. Wordt een erg mooie tag met de vogels. Mooi collage paper!

Helma Bakker
Door

Helma Bakker

op 16 May 2020

Wat een super leuke techniek! Ik zit er gewoon van te genieten! Toppie!!😘

Anne-Marie
Door

Anne-Marie

op 22 May 2020

Goed zo Helma, daar doe ik het voor!

Anne-Marie
Door

Anne-Marie

op 22 May 2020

Dat is nieuw! Moet er zelf ook aan wennen... 😉

Reactie plaatsen