Etcetera Tag: From the Garden

Een Etcetra Tag met veel Idea-Ology

Een dikke week geleden maakte ik een Etcetera Tag…. heerlijk was het weer om eindeloos te werken aan de details, Speckled Egg beter te leren kennen en mooie Distress Technieken te testen. Ik had alleen wel wat opstart problemen voor ik zover was.

Na de drukke periode en de zomer was ik een beetje m’n Craft Flow kwijt. Zat ik daar in m’n studio terwijl er niks uit m’n handen kwam en m’n hoofd het ene na het andere idee produceerde. Dus ging ik maar aan de slag met technieken die ik online had gezien…. beetje na doen, beetje testen en voor je het weet zit je gewoon je eigen ding te doen en komen er nog meer nieuwe ideeën!

Vandaar dus deze Tag…. met een techniek van Paula Cheney van het Projecten blog van Ranger Ink. (Ben nog van plan om er na het weekend een filmpje van te maken… want ik weet dat er veel ladies zijn die moeite hebben met het Engels. Die heb je nog van me te goed dus!)

Distress Idea-OlogyZo happy met het eind resultaat! Vooral de metalen embellishments zijn helemaal naar m’n zin.

Distress Idea-OlogyEn dan alle flesjes erin…. met “echte” dingen uit de tuin. (Nou ja, tuin… van m’n balcon!)

Distress Idea-OlogyHier zie je de materialen waar ik de achtergrond mee gemaakt heb… ga ik dus nog een apart filmpje van maken.

Distress Idea-OlogyDe techniek is super makkelijk… Embossen met Distress Glaze en daarna lekker met spray en inkt aan de slag!

Distress Idea-OlogyDe stempel heb ik niet heel precies afgedrukt. Dan krijg je een mooier Vintage Effect naar mijn idee.

Distress Idea-OlogyDe achtergrond heb ik gemaakt met dezelfde stempel techniek als vorige week bij de Tag met het autootje.

Distress Idea-OlogyDaarna heb ik hem gekleurd met een laag Distress Embossing Glaze, nog een aantal rub-on’s gegevens en een laagje inkt. De vogel heeft geen Glaze gekregen, dat heb ik er voor het smelten met een kwastje afgehaald. Daarna kon er prima wat Crayon op om hem z’n eigen tintje te geven.

Distress Idea-OlogyDe Vignette Box is gekleurd door hem de sprayen met Ground Espresso. De randen zijn gestanst en hebben Speckled Egg Glaze kregen. Het metaal is bewerkt en de plankjes zijn gemaakt van Etcetera Trims.

Distress Idea-OlogyEn toen is het “kastje” op de Tag gelijmd.

Distress Idea-OlogyEn dan is het passen en meten… schuiven en kijken wat het mooiste is. Dat kost tijd maar is zo leuk om te doen.

Distress Idea-OlogyOmdat de boel nog een beetje kaal was, heb ik takjes gestanst uit Kraftcore, opgeschuurd en aan de zijkanten vastgezet met stipjes lijm.

Distress Idea-Ology

Boven op een pin geplaatst in een krukje. Zie je niet want er zit mos omheen… toen een flinke strik er aan en een vlindertje erbij gehangen.

Distress Idea-OlogyEn tot slot alles vast gelijmd….

Distress Idea-OlogyHier zie je de achtergrond er mooi door heen.

Distress Idea-OlogyDe plankjes hebben een laagje Texture Paste Crackle gekregen en daarna een kwastje met Vintage Photo Distress Paint.

Distress Idea-OlogyDe takjes konden een beetje onder het kastje worden geschoven omdat ik die op een laagje chipboard had geplakt… daardoor krijg je een kiertje waar je mooi van alles onder weg kan stoppen.

Distress Idea-OlogyAls aller laatste heb ik nog wat woordjes uit m’n Rub-On vel erbij geplaatst.

Distress Idea-OlogyDus ja, ik ben wel happy met m’n laatste creatie en heb er vooral weer heel veel plezier aan beleefd.

Dank je wel dat je even kwam kijken. En tot de volgende keer. Wat dat gaat worden weet ik nog niet… zou zomaar eens een Halloween Tag kunnen zijn.

Have fun en be Creative!

Distress Idea-Ology

Welke materialen heb ik gebruikt?

Etcetera Tag Small en Etcetera Trims, Water Color Paper, Distress Embossing Ink, Stampers Anonymous Stampset Ornate & Lace CMS348,
Distress Spray Stain Antique Linen, Distress Embossing Glaze Speckled Egg en Antique Linen, diverse kleuren bruine Distress Inkt,
Stampers Anonymous Stampset Field Notes CMS396, Archival Inkt, Idea-Ology Rub-on’s, Distress Crayons,
Vignette Box, Idea-Ology ornamenten uit de Halloweenlijn van 2019, Distress Paint Speckeld Egg, diverse Idea-ology flesjes,
Sizzix Thinlits Die 661206, Idea-Ology Antique Gems en Memo Pins.

 

 

Over de schrijver
Thea alles
Door

Thea alles

op 28 Aug 2020

Wow wat is dat super mooi.

Anne-Marie
Door

Anne-Marie

op 03 Sep 2020

Dank je wel!

Sinikka
Door

Sinikka

op 28 Aug 2020

Ontzettend mooie inspiratie weer

Anne-Marie
Door

Anne-Marie

op 03 Sep 2020

Dank je wel!

Anneke Voskuijl
Door

Anneke Voskuijl

op 28 Aug 2020

Bedankt voor jouw uitleg! Wat heb jij alles mooi op de foto gezet! Echt een mooi stoer geheel!

Anne-Marie
Door

Anne-Marie

op 03 Sep 2020

Dank je wel!

Reactie plaatsen