Embossing Glaze over Crackle Paste

Embossing Glaze over Texture Paste Crackle

We hebben eerder al gespeeld met Texture Paste en Embossing Glaze maar nu is de Crackle aan de beurt.

Texture Paste Opaque Crackle barst tijdens het drogen in hele kleine crackles. Daar kun je dus leuke effecten mee maken en die ga ik je vandaag laten zien:

Het leukste is natuurlijk dat de glazes mengen als ze smelten, dat doen andere embossing poeders nauwelijks. En je hoeft niet heel erg op te letten als je de poeders aan brengt…. heerlijk klusje dus om nog een keertje te oefenen met werken met deze mooie poedertjes.

Voor je start is het wel handig om alles klaar te leggen, de sprays, paste, gereedschappen, stencil, extra keukenpapier en je water sprayer.

Spray de ondergrond met de Distress Spray Stains. Heb je die niet? Kleur dan je ondergrond gewoon met Distress inkt.

Droog alles goed.

Breng Texture Paste aan.

Strooi je poeders op de natte paste.

Tap met je vingers tegen de onderzijde van je papier aan zodat de poeder zich mooi verspreid.

En nu moet je geduld hebben want de paste moet zelf eerst drogen voordat je het kunt verhitten om de poeder te smelten. Hier zie je bij mij al de eerste barstjes ontstaan.

Als de paste een maal gebarsten is, kun je de poeder smelten met de embossing tool.

En wil je nu dat je inkt nog wat veranderd, spray dan nog wat water over je werk… maar droog het niet met je heattool want dan kan je glaze weer gaan smelten… laat het lekker liggen om aan de lucht te drogen.

Volgens mij hebben we nu al heel wat geoefend en kennis gemaakt met de Embossing Glazes. Tijd om komende week te starten aan een mooie ondergrond die we later op een kleine tag kunnen gaan gebruiken.

Tot volgende week woensdag!

Over de schrijver
Reactie plaatsen