Distress Oxide inkt en Stencils, deel 1
Distress Oxide
Anne-Marie
Distress Oxide
03/09/2020
2 min
1

Distress Oxide inkt en Stencils, deel 1

03/09/2020
2 min
1

Distress Oxide Inkt en Stencils #1

Wat is Oxide inkt toch heerlijk om mee te werken… ik geloof dat ik een nieuwe verslaving erbij heb! Vandaag laat ik je een techniek zien die je vast al wel op internet voorbij hebt zien komen… een trucje met Lagering Stencils.

Je hebt niet heel veel nodig voor deze techniek en eigenlijk is het erg simpel als je er over nadenkt… let maar op:

De truc zit hem dus in hoeveel water je op je stencil sprayt. Oxides reageren met water en dat is wat er hier ook gebeurt.

Wat heb je nodig?

Om deze techniek te oefenen heb je Oxide inkt nodig, een lagering stencil, waterspray die moi vernevelt, een heattool, blendingtools en een ondergrond. Ik heb manila paper gebruikt. Verder heb je een stukje keukenrol nodig.

We gaan aan de slag met Faded Jeans, Cracked Pistachio en Peacock Feathers.

Blend je ondergrond mooi met de verschillende kleuren.

Spray water op je stencil en veeg de randen droog. Zo voorkom je dat als je met een rand op je werk komt, je een heftige reactie van water in inkt krijgt. Leg alvast een stukje keukenrol klaar.

Leg je stencil voorzichtig op je werk.

 Druk er keukenpapier op. Zo wordt het vocht wat onder je stencil uit wordt gedrukt, direct opgenomen en gaat het geen reactie aan met de inkt.

Tada! Daar is m’n afdruk van m’n stencil. De inkt is in het water gegaan wat aan het stencil zat… je kunt water wat erop blijft liggen wegdeppen met een doek.

Je kunt de randjes inkten als je dat leuk vindt.

En hoe vaker je dit oefent… hoe leuker en mooier je resultaat wordt!

Have fun!

Reacties
Categorieën