arrow_drop_up arrow_drop_down
Layering Stencils en Distress Micro Glaze
2 maart 2020 

Layering Stencils en Distress Micro Glaze

Layering Stencils en Distress Micro Glaze

Hallo allemaal! Vandaag ga ik je laten zien hoe je een mooie achtergrond kunt maken met verschillende lagen en het gebruik van Distress Micro Glaze. Uiteraard hoort daar ook weer een filmpje bij!

Werken met Micro Glaze

We starten met het filmpje:

En nu kun je zelf aan de slag! Hieronder is alles nog een keer stap-voor-stap te zien op foto’s.

Wat heb je nodig?

Als ondergrond werken we op Water Color Paper. Daarnaast heb je meerdere stencils nodig, sommige met een fijne structuur en sommige met een grovere. Distress Spray in verschillende kleuren, waterspray, Distress Inkt voor de afwerking, blendingtools, maskingtape en uiteraard Distress Glaze.

De eerste laag

Zet het eerste stencil vast met een stukje tape aan je papier. Zo verschuift het niet tijdens het aanbrengen van de Glaze.

Distress Glaze op het papier aanbrengen

Draai een keer voorzichtig met je Blending Tool door de Glaze heen en werk hem dan verder uit op je Craftsheet. Je hebt niet heel veel nodig. Breng dan de glaze aan door het stencil.

Als je goed kijkt, kun je zien dat de glaze op het papier zit. Spray het papier nat voordat je met inkt aan de slag gaat.

Distress Stain aanbrengen

Spray nu licht en met lichte kleuren over je werk heen. Als je niet alle plekken geraakt hebt kun je wat water extra sprayen om te zorgen dat de inkt mooi uitloopt en blend.

Daarna droog je de inkt met de heattool. Let op: Zoals ik je in het filmpje al liet zien… inkt die op de glaze ligt, droogt mee de laag in. Inkt die je web dept van de glaze is ook echt weg. Bedenkt hoeveel inkt je wilt laten liggen en wat je weg wilt deppen tijdens het drogen.

De tweede laag

Over de droge laag inkt gaan we een nieuwe laag Glaze aanbrengen met een ander stencil ertussen. Als eerste heb ik een ruitjes patroon aangebracht.

Als tweede heb ik bovenaan en onder in de hoek een flourishpatroon gemaakt.

Nog een keertje sprayen

Spray nu, met wat donkerdere kleuren over je werk heen en voeg weer wat water toe als dat nodig is. Droog daarna de laag goed.  Denk weer na over het wegdeppen van inkt die je teveel vindt.

Maak nu de kopjes van je sprayflesjes schoon zodat ze niet dicht drogen.

Inkten met de Blending Tool

Voor de afwerking gaan we met de Blending Tool inkt aanbrengen aan de randen maar ook op plekken in je werk waar jij dat mooi vindt.

De derde laag

Als je het mooi vindt, kun je nog een laag aanbrengen. Doe dit gewoon met Distress Inkt door het stencil heen.

En hier zie je mijn eindresultaat….

Niet vergeten…

En o ja, je stencils lijken misschien schoon… op die ene die je met Distress Inkt hebt gebruikt na. Niks is minder waar want je hebt glazen op je stencils en dus moet je ze nog wel schoonmaken. Doe dat met een zacht sponsje en een beetje afwasmiddel.

Succes en dank je wel voor het kijken.

Over de schrijver
Reactie plaatsen