Distress Oxide & Texture Paste… Wat gebeurt er dan?
Vandaag zijn eindelijk de Oxides aan de beurt in een nieuwe techniek. Ik heb ze nog niet eerder gebruikt in één van m’n filmpjes omdat ik ze eerst zelf door en door wil kennen voordat ik jullie er mee ga verrassen. Vandaag dus de eerste techniek waarin ik Oxides gebruik.
Ben niet van plan om jullie in een keer te overspoelen met alles wat er met Oxides kan, dus in iedere techniek laat iets anders zien. Zo leer je Oxides echt kennen en ga je ook snappen waarom ze doen wat ze doen. Laten we maar snel gaan beginnen… heb een flink filmpje voor deze eerste ronde klaar gezet:
Eigenschappen van Oxides
Vandaag maak ik dus gebruik van drie eigenschappen die Oxides hebben: Ten eerste het schitterende blenden wat ze doen als je ze gewoon met een Blending Tool aanbrengt, ten tweede hun intense pigment wat zo heerlijk van het papier af spat en ten derde laat ik je zien dat Oxides reageren met vocht… in dit geval het vocht uit de Texture Paste.
Als je zelf ook aan de slag gaat ontdek je echt wat er gebeurt en met twee kleuren kun je dus al iets heel leuks maken!
Wat heb ik gebruikt?
Als ondergrond heb ik gewerkt op Water Color Cardstock. Daarnaast heb ik Oxide Wild Honey en Pinked Raspberry met ieder een eigen blendingtool gebruikt. Verder vlinder stempels, Archival Inkt Distress Black Soot, Texture Paste Transparant Gloss, Embossing powder Super Fine Clear, Stencil, Palletknife, pincet, heattool en transparante sheet.
Ik heb voor de eerste foto’s een ander stencil gebruikt dan in het filmpje. Je ziet dus foto’s met verschillende figuurtjes die door twee sheets gemaakt zijn.
Start met twee kleuren inkt voor je ondergrond. Werk zoals je normaal ook werkt met rond draaiende bewegingen startend aan de rand.
Zorg dat je de hele ondergrond bewerkt. Daarna droog je de ondergrond goed met een heattool.
Voor je gaat stempelen, kun je eerste Anti Static power aanbrengen. Hierdoor hecht er geen embospoeder naast de stempelafdruk. Dit gebeurt ook stukken minder als je de inktlaag echt goed laat drogen.
Maak een afdruk met de Archival Inkt en strooi poeder over de afdruk heen. Klop het overtollige poeder af en smelt de afdruk.
Als alle drie de afdrukken klaar zijn, plak je ze af met maskingtape waar je een afdruk op hebt gestempeld. Deze knip je vooraf uit. Zo heb je een soort sticker die je afdruk kan bedekken.
Leg je stencil over je werk heen en zet het vast met tape.
Tijdens het drogen neemt de paste steeds meer kleur op. Leg je werk aan de kant zodat alles goed kan drogen.
Klusje tussendoor
Terwijl je ondergrond droogt, kun je een aantal zelfde vlinders op transparante sheet stempelen. Dit kan prima met Archival inkt maar die moet je dan wel even laten drogen. Pas op als je daarvoor je heattool gebruikt, de sheet kan smelten!
Snijd uit donker cardstock een ondergrond voor je werk die net een paar millimeter uit gaat steken. Ik heb Distress Kraftcore gebruikt. De randen zijn open geschuurd.
De randjes van de kraftcore heb ik geinkt met Distress Inkt Pinked Raspberry voordat ik alles vast heb gezet. Dit heb ik met gewone Distress Inkt gedaan.
Knip de vlinders uit de sheet.
Ril langs het lijfje van de vlinder zodat je de sheet kunt vouwen.
Lijm met Glossy Accents of transparante lijm de vlinders op z’n plek.
En klaar zijn we!
Hopelijk heb je wat geleerd over Oxides. Ik ga zeker vaker technieken laten zien met deze mooie nieuwe inkt. Veel te leuk om mee te spelen. 🙂
Fijne avond!