Een Metallic ondergrond met Distress Paint
16 maart 2020 

Een Metallic ondergrond met Distress Paint

De weg-veeg-techniek met Distress Paint

Vandaag nog één filmpje die bij m’n Mr. Snowmen kaart hoort. Ik ga je laten zien hoe je de ondergrond maakt die ik op de kaart gebruikt heb.

Dit is een techniek die ik Tim Holtz vaker heb zien doen en het is niet de makkelijkste techniek. Hij vraagt om een beetje geduld en oefening… dus verwacht niet dat het de eerste keer meteen goed gaat, dat was bij mij ook niet zo. Maar je wet het, de aanhouder wint!

Plak een stukje Foil Sheet op een stevig stukje cardstock, bijvoorbeeld kraft cardstock. Embos het geheel en zorg dat de figuurtjes naar beneden toe in de ondergrond worden gedrukt. Knip daarna de overtollige stukken kraft af.

Zet de gehele ondergrond in de Distress Paint met behulp van een Blending Tool.

Laat de ondergrond even licht drogen.

Zodra alles begint te drogen ga je met een zachte doek heel voorzichtig vegen. Ik heb in een richting geveegd maar dat kan zoals jij het wilt. Doe het voorzichtig en beetje bij beetje… verf die weg is, krijg je niet meer terug….

En hier zie je mijn resultaat.

Inmiddels heb ik met deze leuke techniek als basis nog een aantal mooie ondergronden gemaakt. Vind ze zo mooi dat ik ik ze nog niet ga laten zien want ze zijn echt super om in een nieuw Project te gebruiken.

Veel “veeg” plezier en fijne dag vandaag!

Over de schrijver
Reactie plaatsen