Spelen met embossing poeder er krijtjes
16 maart 2020 

Spelen met embossing poeder er krijtjes

Spelen met Embossing poeder en bordkrijtjes

Ja je leest het goed, we gaan spelen met bordkrijtjes. Je weet wel, van die ouderwetse! Dat doen we in combi met speciaal embossingpoeder.

 

Ouderwets?

Het is nog helemaal niet zo lang geleden dat je als juf gewoon met een krijtje op het bord schreef… ik kan het me nog prima herinneren en ik ben nog geen tien jaar weg voor de klas. Tegenwoordig gaat ook dat allemaal digitaal maar de ouderwetse krijtjes zijn er gelukkig nog steeds…. en daar kun je heerlijk creatief mee zijn!

Met die krijtjes in combinatie met Ranger Frosted Crystal Antiquities poeder, kun je een heel mooi krijt effect maken op donker papier. Dat is wat ik je vandaag ga laten zien!

Wat heb je nodig?

Naast embossing inkt en een stempel heb je een gladde, donkere ondergrond nodig om op te werken. Ik heb de achterzijde van zwart cardstock genomen om mijn Snowmen op af te drukken. Ook heb je Ranger Antiquities Frosted Crystal poeder nodig en een bordkrijtje. O… en natuurlijk een heattool want we gaan embossen!

Druk je stempel af op je donkere ondergrond… op de foto is dat bijna niet te zien helaas.

Strooi poeder over de ondergrond heen en klop het daarna af op een los blad zodat je het makkelijk terug kunt doen in het potje.

Hier zie je je resultaat voor het warm maken.

Nu komt de eerste stap waarbij je goed op moet letten. Je mag het poeder namelijk niet te warm maken. Het moet smelten maar mag niet oververhit raken. Zodra het oververhit is, gaat het glimmen en neemt het geen krijt meer op straks.

Smelt je poeder dus voorzichtig en kijk goed. Doe het liever iets te kort dan te lang!

Hier zie je het handje van de snowmen… deze glimt en is dus te lang verhit.

Als je papier is afgekoeld, ga je met een bord krijtje over je afdruk heen. Je merkt dan meteen dat het krijt goed hecht aan de embossing delen.

Veeg daarna voorzichtig met je vingers het krijt uit…. niet met een kwast!

Want als je het met een kwast doet, krijg je dit! En dat wil je niet….

Mijn Mr. Snowmen heb ik 2 maal afgedrukt en bewerkt. Daarna heb ik hem uitgestanst en ben ik hem verder gaan bewerken. Je kunt hem bewonderen in het bericht van afgelopen week.

Veel krijt-plezier!

(… De volgende keer laat ik je zien hoe ik de achtergrond met de Veeg techniek met Distress Paint heb gemaakt…. daar is ook een filmpje van in de maak!)

groetjes,

Over de schrijver
Reactie plaatsen