Mr. Snowmen met krijtjes

Mr. Snowmen met Krijtjes

Na wat weken weinig geplaatst te hebben hier op het blog, is het nu eindelijk weer zover dat ik jullie wat leuks kan laten zien. Door het verbouwen en opruimen van m’n studio, kwam ik weer van alles tegen waardoor ik nu bom vol ideeën zit!

 

Drukke bedoening

Afgelopen weken was het hier een drukke bedoening. M’n studio is helemaal opgeruimd en opnieuw ingericht. Dat had allemaal één reden: M’n toko groeit! Het werkte niet meer zoals hij was toen ik vorige jaar hier begon te werken, er was gewoon te weinig plek. Dat hebben we allemaal opgelost en komende dagen zal ik jullie daar zeker verslag van uitbrengen…. en ja, ik ga ook een Studio-Tour op film zetten, speciaal voor jullie!

Gisteren had ik dan eindelijk even tijd om weer lekker aan de slag te gaan en aangezien m’n werkplekkie er helemaal klaar voor was, heb ik heerlijk zitten werken aan deze Snowmen. Het mag dan wel niet vriezen maar het is en blijft wel januari! 🙂

Zoals de meeste onder jullie wel weten, ben ik geen kaartenmaker. Ik werk graag in 3D of aan een Mini album maar vandaag ben ik dan toch in het platte vlak gebleven en volgens mij doe ik daar ook wel een heleboel dames een plezier mee.

De kaart die ik gemaakt heb, is opgebouwd uit 7 lagen.

Heel veel laagjes

De onderste laag is “gewoon” cardstock en daarop zit een laag metal folie. De techniek om daar zo de sneewsterren in te maken is een leuke om snel op film te zetten dus die hou je nog van me te goed.

Daar boven zijn drie lagen van papier gemaakt: Eentje van cardstock, eentje van watercolor paper gekleurd met Distress Inkt in dezelfde kleuren als in de Sneeuwman en eentje van kraft cardstock. Op die laag heb ik de achtergrond gestempeld.

De sneeuwman is in twee lagen opgebouwd. Daarna heb ik alle losse onderdelen er pas opgezet dus eigenlijk heb je acht lagen…. Z’n neus en de bessen op z’n hoed zijn bewerkt met Glossy Accents… en voor z’n ogen heb ik daar hele kleine rondjes papier in laten vallen. (Gemaakt met een holepunch…)

Mr. Snowmen is op zwart cardstock gestempeld en daarna heb ik speciaal embospoeder gebruikt. Hier overheen kun je met krijt werken. Dat is ook zo’n techniek voor een eigen filmpje…. dus je kunt er twee verwachten komende dagen!

Het lint heb ik gekleurd en aan de kaart gezet met een splitpennetje. Strik erin en bedel eraan….

… en hier is ie dan: Mr. Snowmen!

Stans en stempel

En als je je nu afvraagt welke stempel dit is: Een Sizzix Thinlits Die met Stamp. Ik heb geen idee wat z’n nummer is en of ie nog verkrijgbaar is en ik beloof jullie nu meteen dat ik m’n volgende project met materialen zal maken die nog prima verkrijgbaar zijn!

Komende week ga ik dus voor jullie twee filmpjes maken over de technieken die ik hier gebruikt heb!

Tot dan!

Over de schrijver
Reactie plaatsen