Over Distress Embossing Glaze

Over Distress Embossing Glaze

We hebben een nieuw speeltje: Distress Embossing Glaze! En ja, ik ben een grote fan dus ik ben er heerlijk mee aan de slag gegaan.

Een nieuwe serie

Na het kijken van de Facebook Life van Tim Holtz en de diverse demo’s van Creativation van dit jaar, was ik direct verkocht. Dit zijn mijn poedertjes en daar wil ik mee leren toveren! Dus zodra ik ze te pakken kon krijgen, (Wat trouwens best nog wel lastig was want zelfs alle groothandels zijn uitverkocht na de eerste serie die bij Ranger vandaag is gekomen.) ben ik gaan proberen en experimenteren.

Het gevolg? Ik heb nu een hele serie met filmpjes klaar staan voor het blog om jullie komende tijd heerlijk mee te verblijden. Ook als je de poeders nog niet hebt, want dan ben je alvast lekker op de hoogte en kun je goed je keuze maken als ze binnen hand bereik komen.

Ik ga je heel veel laten zien, ook veel van wat je misschien al bij Tim gezien hebt. Alleen doe ik het op mijn manier en in het Nederlands. Volgens mij zitten veel dames daar wel op te wachten. En na de eerste paar met vooral uitleg, gaan we aan de slag om er mooie technieken en projecten mee te maken. Dus hou je vast, hier komt de Distress Embossing Glaze!

Wat heb je nodig om aan de slag te gaan?

Als eerste dus een aantal Distress Embossing Glazes.

Een Crafttool en een Embostool zijn super handig als je ze beide hebt, maar alleen een crafttool kan ook.

En embossing inkt. Dat wil zeggen een inkt die nat is en langzaam droogt. Dus Distress Embossing inkt, Archival Inkt en Distress Inkt werken allemaal. Ook Versmark en andere Embossing inkten doen het prima.

Wil je echt alle toverkunsten uit kunnen halen dan is een dabber met embos inkt, pennen en eventueel een navulling ook handig. En tot slot zijn een gewoon vel wit A4, een kwastje en een pincet eigenlijk onmisbaar.

De eigenschappen

De belangrijkste eigenschap van de Distress Embossing Glaze is dat hij transparant is. Hij denkt dus niet af en je kunt er doorheen kijken. Dat is leuk want dan kun je spelen met de kleuren in je ondergrond en de mooiste effecten creëren. Gaan we dus ook zeker doen, alleen nog niet allemaal vandaag.

Embossing poeder is plastic. In het potje is het poeder, tijdens het smelten wordt het vloeibaar en als het is afgekoeld wordt het een laagje plastic.

Let’s play!

Als eerste heb ik een afdruk gemaakt in de movie op een witte ondergrond… maar je zag al snel dat spelen op een gekleurde ondergrond nog leuker is.

Inkt je ondergrond met een bruin tint en droog deze goed.

Stempel er op met een embossing inkt.

Strooi er poeder over heen.

Klop het teveel aan poeder er af.

En smelt het poeder.

Hier zie je mijn verschillen. Natuurlijk kun je hier weer overheen inkten en overheen sprayen met water. Zorg wel dat als je water droogt, je dat niet met de embossing tool doet, dan loop je de kans dat je je poeder weer smelt.

Dat was het voor vandaag. Ga lekker proberen en spelen en dan hoor je me snel weer!

Have fun!

Over de schrijver
Reactie plaatsen