Embossing Glaze over Texture Paste

Embossing Glaze over Texture Paste

Wil je echt een super mooi effect maken met je Glazes? Probeer het dan eens te gebruiken in combinatie met Texture Paste!

Oefening baart kunst

Het lijkt vrij makkelijk in de movies van Tim Holtz… Glazes over Texture Paste heen aanbrengen. Op zich is het dat ook maar je moet wel zorgen dat je poeders niet te erg door elkaar heen gaan lopen en dus kun je niet op de gewonde manier “afkloppen”. Daar is een trucje voor en als je dat onder de knie hebt, is er niks meer aan de hand.

We gaan dus even lekker aan de oefen vandaag:

Je ziet het, er zitten wat Trucjes in het verhaal en hieronder vertel ik ze je nog een keertje.

Inkt je ondergrond met Oxide Antique Linen. Zorg dat je het goed droogt anders blijven straks al je poeders aan je ondergrond plakken.

Leg je stencil over je ondergrond en plak af wat je niet wilt gebruiken.

Breng een laagje Texture Paste Opaque aan. Als je paste wat aan de droge kant is, kun je hem verdunnen met een klein beetje water.

Strooi poeders over je werk heen, doe dat niet heel dun maar ook zeker niet heel dik.

Op de film kun je zien dat ik door tegen de onderzijde van m’n werk te tikken, de poeders van m’n werk af laat gaan. Als je namelijk alles op de normale manier er af schud door je werk om te draaien, plakken je poeders over al en nergens vast en krijg je een rommeltje. Dit is een lastig trucje wat je echt even een paar keer moet oefenen, maar het is het oefenen meer dan waard!

En nu kunnen we smelten met de embossing tool. Let op, de paste gaat ook reageren met de hitte van de tool. Wat dat betreft zou je beter dit met een heattool kunnen doen, dan heb je het bobbelen van de past veel minder.

Het resultaat is echt mooi… hier wil ik meer mee doen!

Als je durft, kun je je werk nu ook nog nat maken zodat de Oxide gaat “bewegen”. Drogen kan dan met een heattool maar pas wel op want alles wordt weer warm en de glaze zelfs weer vloeibaar. Je kunt je werk na sprayen ook aan de lucht laten drogen.

Dit was de “oefen ronde” vind ik… met een beetje oefenen kunnen we hier natuurlijk hele mooie dingen mee gaan doen… dus ik ga nog even lekker door met experimenteren en zodra ik weer een nieuwe movie heb, komt ie hier te staan!

Veel plezier!

Over de schrijver
Reactie plaatsen