Etcetera Tag #2: It's a Bugs Life

Daar is ie dan, de tweede tag! Heb je de eerste van vorige week gezien? Zo nee, dan zou ik nog even gaan kijken want dan weet je ook wat m’n plan is. 😊

Deze week heb ik gewerkt met een stempel techniek en Distress Embossing Glaze. Dit ga ik vast nog een keertje doen binnenkort want met een beetje oefenen krijg je hier hele leuke resultaten mee. Daar komt ie dan:

 

Spray eerst je ondergrond met Stain of maak een ondergrond met Distress Inkt die je rechtstreeks van uit het kussen op je craftsheet aanbrengt.

Stempel met Gesso Clear en daarna met Gesso White. De Gesso Clear sealt als het ware de ondergrond af waardoor je op die plek goed kunt stempelen. Ik heb dat met Gesso White gedaan maar het kan ook met Picket Fence Distress Inkt.

Het “beest” mag er eerst overheen worden gestempeld en daarna kun je aan de slag met Embossing inkt. De poeder kan er dan in banen overheen.

Smelt nu alles. Doordat het beest met Archival Black Soot is gedaan, valt de Glaze niet op op z’n lijf.

Dit zijn de stempelsets die ik gebruikt heb maar je kunt dit natuurlijk ook met andere stempels doen. Het gaat om de techniek.

Tijd om de randen wat donkerder te maken met Distress Inkt en de Blending Tool.

Al het metaal heb ik bewerkt met Distress Paint Salvaged Patina. Na het drogen schuur je weg wat je niet wilt hebben en hou je een mooi verouderd effect over. Tussen de laagjes heb ik stukjes chipboard geplakt. Dat gaat het beste met Glossy Accents.

En on top dan het Entomology beestje. Hij is bewerkt met verf en alcohol inkt…

Boven aan de tag heb ik een gaatje gemaakt waar wat Mummy Cloth doorheen is gehaald. Brad erbij en klaar zijn we.

Ik ben wel weer happy met m’n creatie van deze week. Op naar de volgende!

Have fun!

Distress Idea-Ology

Over de schrijver
Reactie plaatsen