Etcetera Tag #8: A Piece of Magic
28 november 2021 

Etcetera Tag #8: A Piece of Magic

Alweer een week voorbij.... de tijd vliegt! En toch is het me lekker weer gelukt om een Tag te maken. Ik moest er even inkomen deze week, m'n hoofd was met zoveel andere dingen bezig dat de ideeën voor een tag niet helemaal vanzelf kwamen.

Gelukkig zijn er veel geweldige designers online te vinden en eentje daarvan vind ik vaak heel inspirerend: Vicky Evans. Ze maakt de mooiste dingen en het was haar idee om een bezem aan een plankje te hangen... dat had ze bij een Halloween Tag gedaan en daar kwam mijn "beetje Harry Potter" idee vandaan.

Hier is m'n Tag van deze week:


De tag is gekleurd met Distress Spray Stain en daar heb ik overheen gestempeld om de ondergrond wat speelser te maken. De plankjes zijn zelf gemaakt uit meerdere laagjes en daarna beplakt met Woodgrain Paper.

Plankje is vast gelijmd en onder aan de rand heb ik een oude rub-on geplaatst. Zo jammer dat er niet meer Remnant Rub-on's verkrijgbaar zijn.... moeten we toch eens doorgeven aan Mr. Holtz. 😉

In het plankje zit een haakje gedraaid en er is een gat voor de bezemsteel.

Het lampje is geschilderd met Black Soot. (De Halloween serie met lantaarntjes zijn op maar er komen er weer aan voor Kerst.)

Daarna alles opgeschuurd met Staal Wol...

Tot slot een kwastje met Alcohol Inkt er over heen en hier en daarna nog even wat naschuren...

Om straks het flesje met Crackle te kunnen bewerken, moet er eerst een laagje Collage Medium op. Anders valt de Crackle er te makkelijk af.

Na de Collage Medium dus een laagje Crackle Clear Rock Candy. Goed aan de lucht laten drogen, pas als er echt barstjes te zien zijn mag je de heattool er voorzichtig op zetten.

De Drippy Candle, die is kant en klaar, wilde ik aan de onderkant wat meer op een uitgelopen kaars laten lijken. Daarom heb ik hem in een rommelige klodder hot glue gezet,

Als de lijm gestold is, kun je die schilderen met Antique Linen Paint.

Daarna kun je alles wat mooier passend maken met Distress Crayon. Ik heb vooral gewerkt met een beetje water erbij en een kwastje.

Als laatste voor op de plank een flesje gevuld met Glitter en daar een Mini labeltje uit de Curator Snippets set op geplakt.

Alles is mooi naast elkaar op het plankje gelijmd met er achter een reepje Mummy Cloth.

Zodra de lijm droog was heb ik met m'n pincet de Mummy Cloth naar beneden gedrukt.

Aan de bezem hangt ook een labeltje en het lampje kun je zo aan het haakje hangen...

Onderaan de tag nog wat gespeeld met Rub-on's.

En dan zou je kunnen zeggen dat ik klaar ben.

Geloof dat ik wel happy ben met deze tag... ook al is ie niet helemaal van mezelf maar daar kan ik niet zo mee zitten. Heb heerlijk zitten werken en daar gaat het om.

Veel plezier weer deze week en leuk dat je kwam kijken.

Fijne dag vandaag!

Distress Idea-Ology

Over de schrijver
Reactie plaatsen