The X-Mas Tree

Hij stond al een hele tijd naar me te knipogen, de Idea-Ology Display Dome. En wat is leuker dan er een boompje in te stoppen? Nu had ik op dit moment niet het juiste boompje in huis, dus ook daar moest nog even wat aan "geknutseld" worden... ik heb er een stuk afgeknipt met een tangetje en een uitstekend deel van de draadjes vast gedraaid zodat de haren niet allemaal uit de boom zouden vallen... ging prima. Geeft een beetje een rommeltje maar dan heb je ook wat. 😁


Welke stolp je voor dit klusje gebruikt maakt natuurlijk niet uit. En zijn veel winkels die kleine stolpjes hebben (bijvoorbeeld die grote Zweedse winkel... die hebben ook nog wat grotere zodat je een grote boom erin kunt stoppen en niet zo'n bende hoeft te maken als ik gedaan heb.)

Maak in de bodem een gaatje om het snoertje naar binnen te brengen. Je kunt ieder lampje gebruiken, makkelijkste is eentje met een ijzerdraadje waar de lampjes aan zitten omdat je die mooi kunt buigen.

Het snoer wat bij mij teveel was, heb ik vastgezet met spijkertjes. Die druk je zo in de kurk en met een tikje van de hamer na, zitten ze prima vast. Misschien moet je gewoon wat minder moeilijk doen dan ik en het kastje met batterijen er naast leggen of wegstoppen tussen de dingen waar je je stolpje neer gaat zetten. Kun je hem ook makkelijker aan en uit doen.

Van Hitch Fasteners heb ik pootjes gemaakt. Ze zitten vast met hotglue.

Als je een Idea-Ology Standaard hebt, kun je die in de Black Soot Paint zetten en na het drogen opschuren met staalwol. Pas wel op, staalwol kan lelijk in je vingers blijven zitten dus ik doe een handschoen aan als ik er mee werk. En als je droogt met een heattool, wordt het metaal erg warm.

Heb je geen standaardje omdat ze maar tijdelijk verkrijgbaar waren, dan kun je altijd je boom op z'n gewone houten voetje plaatsen met eventueel een paar stukjes Idea-Ology Wood Slices er onder.

Wil je de kleur veranderen? Schilder hem dan met een beetje Alcohol inkt. Ook dit kun je weer opschuren met staalwol.

Haal de draad door de bodem heen en door de standaard. Nu kun je de boom en de standaard vastlijmen. De boom was al gekleurd, hoe precies kun je zien op m'n YouTube. Voor het vastzetten van de boom aan de standaard heb ik ook hotglue gebruikt en hem even vastgehouden tijdens het drogen.

Als alles vast zit, kun je aan de priegel met de draad en de lampjes. Ik heb met een pincet de "takken" van de boom over de draad heen gehaald zodat je hem wat minder goed kan zien... dat was best een klusje kan ik je zeggen.

Omdat ik niet wilde dat alles direct al onder de glitter zou zitten, heb ik de boom pas glitter gegeven toen hij al vast gelijmd was. Smeer hem in aan de uiteinden van de takken met Collage Medium en doop hem in de Glitter Dust. Je kunt ook prima een andere glitter gebruiken.

De belletjes hebben een beetje rode verf gekregen maar dat hoeft natuurlijk niet.

Door een druppel hotglue op een belletje te doen, kun je hem in de boom duwen en blijft ie ook direct mooi zitten.

Om de onderrand heb ik een strookje tekst gezet. Dat kan natuurlijk ook iets anders zijn.

Aan de onderkant van de stolp is met tape een randje Velvet Trim geplakt. Hieraan hangt een Idea-Ology Snowflake.

En klaar zijn we... het is echt een cutie om ergens neer te zetten tijdens de feestdagen.

Ik vond het een heerlijk klusje om lekker een middagje aan te werken. En wie weet heb je al gezien dat Zoe Hillman ook een boompje in een Display Dome had gestopt... ze bracht me op het idee en dat is heerlijk als je even een zetje nodig hebt voor je inspriratie.

Have fun met dit leuke klusje zo vlak voor de kerst. Ik was in een dikke twee uur klaar... dus wie weet heb jij ook nog tijd om aan de slag te gaan.

Fijne dag vandaag,

Distress Idea-Ology

Over de schrijver
Reactie plaatsen