Valentijn met Oxide inkt

Een Valentijnskaart met Oxide inkt

Volgende week is het Valentijn en daar hoort natuurlijk een kaartje bij. Vandaag laat ik je zien hoe je met Oxide inkt en Texture Paste een heel mooi effect kunt creëren.

Ik heb het nu wel over een valentijnskaart, maar je kunt deze techniek met ieder stencil doen en de kleuren maken uiteraard ook niet uit.

Om je alles goed te laten zien, heb ik twee filmpjes gemaakt… want tussendoor is er even droogtijd nodig!

Je ziet het, de Oxide trekt in de paste. Dat komt door het vocht wat in de paste zit… Oxide loves water… ook het water uit de paste!

Neem als ondergrond Water Color Paper van Ranger. Inkt de hele tag met Oxide Fired Brick. Je hoeft niet te drogen met een heattool tussendoor… liever niet zelfs.

Inkt daarna de randen met Oxide Vintage Photo. Ook nu hoef je niet te drogen.

Neem een stencil en Texture Paste Opaque Matte van Ranger. Breng deze aan met een pallet knife.

Als de paste eenmaal op je tag zit, haal je het stencil weg en laat je alles aan de lucht drogen. Niet tussendoor drogen met een heattool want dan trekt de inkt niet in de paste.

En hier zie je hoe de Oxide reageert met de paste…

 

Oxide loves water!

Omdat Oxide van water houdt en je met Oxide een mooi veroudert effect kunt maken, is het mooi om je gehele tag na drogen nat te sprayen. Nu moet je wel drogen want je zult zien dat de inkt uit de past gaat trekken naarmate hij langer nat is… tenzij je dit effect juist mooi vindt.

Daarna kun je de randen inkten met Oxide Picked Raspberry. Omdat deze dekt over de hartjes heen, kun je daar met je waterpenseel zelf in sturen.

Zorg dat alles nu wel eerst goed droog is, dan kun je beginnen om met Distress Inkt Vintage Photo de randen wat aan te zetten. Hierdoor krijg je een wat scherpere rand. Kijk maar naar het verschil tussen de linker en rechterkant van mijn tag.

Om de tag af te maken heb ik kraftcore genomen en deze opgeschuurd. Ja, ik weet het… kraftcore is bijna nergens meer te krijgen maar ik ben er dol op.

Voordat ik de randjes die ik open heb geschuurd ga inkten met Vintage Photo Distress Inkt, haal ik al het schuurstof weg met een grote kwast.

Zo, de tag is gemat op de ondergrond van kraftcore.

Uit een Chit-Chat sticker vel heb ik een Quote gehaald en deze gemat op kraftcore… daarna op de tag geplakt.

Door het gat een lintje geregen…

… met daaraan een speldje met hartje geprikt. En ja, het hartje heeft een paar druppels Mushroom Alcohol Inkt gezien.

Klaar! En als je goed kijkt zien je hoe mooi de inkt rondom de hartje uitgevloeid is… dit vraagt om andere stencils en kleurtjes om mee te spelen…

Veel plezier en happy Valentijn!

Over de schrijver
Reactie plaatsen