De Distress Embossing Glaze en Crayon Techniek
01 mei 2020 

De Distress Embossing Glaze en Crayon Techniek

Een achtergrond maken met Glazes en Distress Crayon

Hoogste tijd om weer verder te gaan met de serie movies over Distress Embossing Glazes. Ik was er even tussen uit omdat het hier lekker druk was met alles regelen rondom het Mini Project maar nu is er weer genoeg tijd om nieuwe filmpjes op te nemen.

Een movie

Vandaag ga ik je laten zien hoe je een achtergrond kunt maken met Distress Embossing Glaze en daar overheen kunt werken met een Distress Crayon.

De stap-voor-stap foto’s

Dit is echt een hele mooie techniek met een vintage uitstraling! En het leuke is dat er nog veel meer mee kan… dat komt komende weken. Nu eerst alles nog een keertje stap-voor-stap.

Breng Embossing inkt aan met de Embossing Dabber.

Strooi er Embossing Glaze overheen.

Klop het teveel aan poeder eraf.

Tik nu met je vinger hard op de achterkant zodat er extra poeder van je werk af kan vallen.

Met een kwastje kun je eventueel nog wat extra poeder weghalen.

Smelt nu het poeder.

Neem een babydoekje en een stuk keukenpapier. Leg ze op elkaar en maak er daarna een prop van. Druk het teveel aan vocht van het babydoekje eruit. Beide zijn nu mooi vochtig.

Nu kunnen we crayon aan gaan brengen. Doe niet direct je hele ondergrond maar iedere keer een stukje.

Bedek zo alle glaze.

Neem nu het half vochtige stuk keukenpapier en begin met het weg vegen van de bovenste laag crayon. Je kunt net zoveel weg halen als je zelf mooi vindt. In de diepere delen waar geen glaze zit, blijft de crayon zitten.

Zo werk je over de hele achtergrond heen tot dat je tevreden bent.

Volgende week ga ik je een nieuwe mogelijkheid met deze techniek laten zien. Nu eerst deze even een paar keer goed oefenen en ook lekker experimenteren met verschillende kleurtjes.

Have fun!

Over de schrijver
Reactie plaatsen