Kun je Embossen met Collage Medium?
08 mei 2020 

Kun je Embossen met Collage Medium?

Een expiriment met Embossing Glazes en Collage Medium

Tja, soms vraag je je af of iets kan... en ik ben er dan zo eentje die het gewoon gaat proberen. Zoals vandaag: Embossen met Collage Medium... over Collage Paper heen. Het kan! Als je snel bent... let maar op!

Eerst even oefenen

Je moet dit echt even oefenen, dan kun je er zeker leuke dingen mee doen. Werken met Distress Embossing Glazes over Collage Paper heen is super mooi omdat de Glazes transparant zijn. Je ziet alles er dus doorheen.Inmiddels heb ik er een leuke plan mee voor een Mini etcetera Tag. Die ga ik komende week maken en dan kunnen jullie die volgende week ook zien. Natuurlijk zet het dat weer op film!

Hier zijn de stappen

Zet alles klaar: De Collage Medium, een afschud vel en je Embossing Glaze. "Lijm" dan je Collage Paper op je ondergrond vast.Breng over je Collage Paper nog een laagje Distress Collage Medium aan.Verdeel er Embossing Glaze over heen.Tik nu hard tegen de achterkant aan zodat er poeder van het Collage Medium af valt, dat zal minder zijn dan dat je met inkt werkt. Daarom kun je ook nog voorzichtig wat wegvegen met een kwastje. Pas op, je moet dit vrij vlot doen want anders is de poeder opgedroogd aan de medium vast. Als je dan nog gaan kwasten, krijg je een bende...Nu kun je alles verwarmen en het poeder smelten.Laat je werk even afkoelen voordat je start met het aanbrengen van Crayon. Dat hebben we vorige week gedaan. Wil je het nog een keertje zien? Kijk dan hier.En klaar! Ik heb echt een paar keer geoefend hoor... dus zie het als een experiment en wil niet te precies zijn. Dat komt later wel. Ik vind het een mooie techniek als je een oppervlak helemaal een laagje Embossing Glaze wilt geven.... maar als je echt poeder eraf wilt tikken, kun je misschien beter gewoon embossing inkt gebruiken.Volgende week gaan we dus starten met een Mini Tag... ik hoop je dan weer terug te zien.groetjes!
Over de schrijver
Reactie plaatsen