Een Distress Valentijn project

A Beautiful Heart

Nog even en dan is het alweer Valentijn. Hoogste tijd dus om ideeën op te doen en aan de slag te gaan voor jouw Valentijn of gewoon lekker voor jezelf!

Al meer dan een maand geleden lag er een heerlijk stapeltje Kerst materialen op me te wachten: Een nieuw papierblok van Tim Holtz, Baubles, Designtape, embellishments en schattige mini kerstmannetjes… maar ik ging m’n studio verbouwen en het stapeltje bleef liggen.

Nu is er niks mis met het op voorraad hebben van heerlijke spullen, dus tegen de tijd dat mijn hoofd aan een kerst project gaat denken, heb ik alvast een voorraadje. Alleen zaten er een aantal dingen bij waarvan ik het niet uit kon staan dat ik ze niet gebruikt had. Eén daarvan waren de Baubles…. en laat je die nu ook prima in je Valentijns Project kunnen gebruiken! Dus ik ging aan de slag.

Als basis van dit project heb ik een kant en klaar Frame Panel van Tim Holtz gebruikt.

Daarna in m’n papiervoorraad een oud vel van Cosmo Cricket opgedoken… op maar gesneden en met Collage Medium op het plankje gelijmd. Toen dat eenmaal droog was heb ik er nog een stevig laagje Collage Medium overheen gezet zodat je ook de kwast streken kon zien.

Terwijl dat alles lag te drogen ben ik op zoek gegaan naar een stukje chipboard wat als mal kon dienen voor m’n hart. Deze ongeveer op maat gemaakt voor binnen het frame en er een hart uit gestanst.

En toen was het tijd voor de Baubles… Ik heb bijna twee doosjes gebruikt van deze schattig parelmoer balletjes. Het idee om er een vorm van te maken, kwam doordat ik online bij Paula Cheney een kerstboom zag die op deze manier was opgebouwd. Nu hou ik er niet van om iemand precies na te maken, maar wel om er m’n eigen draai aan te geven….

Om te kijken hoeveel Baubles ik nodig had, heb ik ze in m’n mal gelegd.

Toen was het tijd om m’n kleurtjes Alcohol Inkt uit te zoeken.

Kleuren van de Baubles gaat heel makkelijk. Omdat ik vier verschillende kleuren wilde gebruiken heb ik eerst al m’n Baubles in vier groepjes verdeeld. Daarna per groepjes in een bakje gedaan, wat Alcohol Inkt erbij en draaien maar… (ik zal hier nog wel een filmpje van maken… is te leuk om te laten zien!)

En klaar waren m’n “kerstballen”.

Inmiddels was de Collage Medium wel droog. Om nog wat meer effect te krijgen heb ik op een aantal plekken Collage Medium Crazing aangebracht. Deels met de kwast en deels door een stencil.

En dan moet je weer even geduld hebben maar krijg je mooie mini crackles… die je prachtig kunt vullen met Distress Crayon Metallics.

En zo zag m’n ondergrond er daarna uit.

Toen was het tijd voor m’n mal. Deze heb ik met schilderstape op de ondergrond vast gezet om daarna het hele hart te vullen met Collage Medium.

Voor het verdelen van de Baubles in de medium ben ik begonnen met de grootsten. Daarna heb ik steeds een maatje kleinere in de medium gedrukt totdat het hart compleet was.

Terwijl het hart lag te drogen, heb ik het frame geschilderd met Distress Paint burende Corduroy. Omdat ik het wat minder netjes wild maken ben ik er toen nog een keertje overheen gegaan met Distress Crayon Ground Expresso. De crayon laat zich op hout dus ook mooi uitsmeren.

Toen de bruine Crayon droog was, heb ik hier overheen Distress Crayon Antique Bronze aangebracht.

Ondertussen heb ik ook alle losse embellishments gemaakt: Bloemen, bordje, sleutel…. Daarna ben ik de lijst stap voor stap gaan vullen.

Voor onder in de hoek heb ik een metalen tekst plaatje van Tim Holtz gebruikt. De woorden Beauty en Heart heb ik afgeplakt terwijl ik de andere letters gevuld heb met Distress Crayon Old Paper. De koordjes zijn geinkt met Distress Inkt tea Dye.

De bloemetjes zijn uit m’n voorraad en hebben een klein beetje Tea Dye inkt gekregen. Het hart heb ik gemaakt van Beaded Berries. Die kwamen ook uit m’n kerstvoorraad. Ze hebben hun kleurtje gekregen met de Distress Crayon.

Boven in de hoek zit een index clip maar daarin een klein stukje Water Color Paper met rub-on erop.

Langs alle randen van de lijst heb ik een kantje geplakt.

In de andere bovenhoek zit een clipje met daarop een Mirror hartje wat een druppel Alcohol Inkt kreeg. Aan het clipje hangt een sleutel.

Om de sleutel zit weer een koordje.

En zo heb je fun met je kerst embellishments op een Valentijns Project!

Fijne dag vandaag!

Over de schrijver
Reactie plaatsen