Een Expirimentje...

Expirimentje….

Vandaag ga ik jullie een experiment laten zien wat gewoon tijdens het spelen op m’n werkplek ontstaan is. Het is geen perfecte achtergrond maar ik vind hem zeker wel de moeite van het delen waard!

Wat heb je nodig?

Distress Oxide Faded Jeans en Vintage Photo, Distress Inkt Vintage Photo en Ground Espresso, Distress Paint Picket Fence, Stickles, embossing folder, water color paper, heattool en een Distress Water Spray.

Embos het papier, let op de structuur.

Breng als eerste een laag Oxide Faded Jeans aan, iets minder dik dan dat je op de foto hier boven ziet. Zet er een laagje Oxide Vintage Photo overheen. Spray daarna alles nat om de Oxide te activeren.

Droog je werk met een heattool.

Neem Distress Paint Picket Fence en gebruik een blending Tool om de verf aan te brengen met zachte deppende bewegingen op alleen de sneeuwsterren. Droog daarna de verf met de heattool. Als je na drogen nog een laagje doet, wordt het wit intenser. Geduld klusje dus….

Zet de randen van je werk aan met Vintage Photo Distress Inkt.

Zoek een flesje Stickles met een passende kleur.

Doe wat Stickles op je craftsheet en dep je kwast erin en dep daarna op de sneeuwsterren. Zo kun je heel weinig glitter tegelijk aanbrengen en mooi doseren.

Voor meer contrast kun je de randen nog een keertje aanzetten met bijvoorbeeld Ground Espresso. Als je van Vintage houdt, dan vind je deze achtergrond vast geslaagd…. ik moet er nog even over denken. 🙂

Fijne avond en tot volgende week!

Over de schrijver
Reactie plaatsen