Een achtergrond met het Stamping Platform
10 maart 2020 

Een achtergrond met het Stamping Platform

Distress Inkt, Stamping Platform en een achtergrond Stempel

En als je dat samenvoegt, krijg je een mooie achtergrond om lekker op verder te werken! O ja, ik heb er stiekem ook nog een beetje glitter bij gebruikt!

Werken met het Stamping Platform heb ik nog helemaal niet laten zien in een van m’n filmpjes. De basis uitleg staat overal online en mr. Tim kan dat wel beter dan ik… dus daar heb ik het niet over. Ik gebruik hem regelmatig en hij heeft fijne voordelen. Zo ook als je met een achtergrond stempel aan de slag gaat.

Wat heb je nodig?

Uiteraard een achtergrond stempel en een boel kleurtjes Distress Inkt. Verder Water Color Paper, een onderleg velletje, fotolijm, Stickles, waterspray, een heattool en een Stamping Platform.

Leg je papier op de juiste plek en schuif er daarna een ondergrond vel onder. Zet het papier vast aan het ondergrond vel met wat fotolijm. Leg nu je stempel op z’n plek en doe het platform dicht.

Doe het platform weer open en beinkt de stempel met meerdere lichte kleuren Distress Inkt. Spray de stempel licht nat en maak je afdruk.

Snij daarna de witte randjes van je vel Water Color Paper af.

Inkt eerst licht met Antique Linnen.

Inkt daarna met Tea Dye en gebruik tussendoor ook weer Antique Linnen om mooi te blenden.

Inkt daarna met de lichte kleuren en een donkere kleur erbij, ik heb Peacock Feathers gebruikt.

Spray alles nog een keertje nat, droog met de heattool en dep druppels weg. Je afdruk wordt nu wat meer vintage.

Inkt nu de randen met Tea Dye bij, eventueel kun je ook nog wat kleuren opzetten. Daarna neem je Stickles in de kleur Copper en breng je ze aan met je vinger zoals in het filmpje te zien is. Droog tot slot de Stickles en zet nog een randje Brushed Corduroy bruin aan de randen.

Voila! Klaar is je achtergrond! Ben benieuwd waar jij techniek kunt gaan gebruiken.

Over de schrijver
Reactie plaatsen