Etcetera Tag Free to Fly

Eindelijk heb ik weer een nieuwe Etcetera Tag gemaakt! Jullie hebben er even op moeten wachten maar daar is ie dan!

Als je me zou vragen wat ik het liefst de hele dag zou doen, dan zou het Etcetera Tags maken zijn… wat is dat toch een heerlijke manier van craften. Lekker werken op een stevige ondergrond en heel veel Idea-Ology gebruiken. En je kunt je helemaal uitleven als je dat wilt…. of een leuke techniek gebruiken.

Dat laatste heb ik dus nu gedaan: De Paint Resist techniek die Tim Holtz pas in een Facebook live liet zien. Het is zeker geen nieuwe techniek want een paar jaar geleden hebben we hem ook gebruikt in een workshop op Art Specially, maar hij blijft leuk en het resultaat is ook altijd fraai.

Alle stappen staan weer op film, maar niet zoals ik dat bij een workshop doe, dit heeft minder uitleg. Je kijkt als het ware over m’n schouder mee met wat ik lekker voor mezelf zit te craften… en als je er inspiratie van op doet vind ik dat echt helemaal top! Geniet er vooral van maar zie het niet als een workshop tot in detail, daar zijn alleen m’n projecten voor. 😉

De keuze van het Water Color Paper is dus heel bepalend voor je resultaat. Dit was het Ranger Water Color Paper. Het vraagt er dus zeker om om nog een keertje op een andere ondergrond te werken… of meerdere verschillende want nu wil ik ook weten hoe dat uit pakt.

Als eerst heb ik dus gestempeld met Distress Paint Picket Fence.

Daarna sprayen en blenden met inkt.

Na het stempelwerk vind ik het inkleuren van de afdruk met Distress Oxide wel een heel mooi effect geven… dat moeten we dus ook vaker doen.

En dan de Idea-Ology bewerken…. altijd leuk!

Alles een plekje geven en de details bewerken!

Tot slot nog wat accenten met Glossy Accents. (Wel aan de lucht laten drogen….. geduld hebben dus!)

Dan krijg je ook wat! De Oxide reageert met het vocht uit de Glossy Accents en dan komt de kleur weer helemaal naar boven toe.

Mijn hoofd is alweer een nieuwe Tag aan het bedenken terwijl er ook een nieuw ander projectje op m’n werkplek ligt. Genoeg te doen dus. Zal m’n best doen om de volgende Tag wat sneller te laten zien aan jullie!

Have fun!

Distress Idea-Ology

Wat ik gebruikt heb:

Water Color Paper, Chipboard 3mm dik, Etcetera Tags,
Stampers Anonymus Stamp Set CMS266, Distress Paint Antique Linen,
Tim Holtz Brayer, Scrap Scrubber Pad, Distress Spray Stains, Archival Inkt,
Waterpenseel, Glue Dotz en Zips, Pincet en Idea-Ology.

Over de schrijver
Reactie plaatsen