Etcetera Tag I love Gears

Hier is ie dan, m’n nieuwe Etcetera Tag I 🤎 Gears. En dat ik dol ben op tandwieltjes had je inmiddels wel begrepen gok ik…

Op deze tag heb ik me heerlijk uitgeleefd op het bewerken van de wieltjes uit de Idea-ology serie. Vooral de grote zijn heerlijk om te bewerken. Het was een beetje een experiment hier en daar maar ik geloof dat het wel naar m’n zin is. Het idee ontstond toen ik op het blog van Vicki Evans was. Zij maakt geweldige dingen en vaak kijk ik bij haar als ik even wat extra inspiratie nodig heb.

Hier is dan de movie… hij is wat aan de lange kant maar dat komt omdat ik als ik eenmaal bezig ben, gewoon heel veel wil uitleggen en vertellen. Het is dus bijna een workshop geworden. Neem dus wat lekkers te drinken en ga er maar voor zitten!

Eigenlijk was deze tag nog niet eens zo heel veel werk, er was vooral ook veel wachttijd tussendoor. Ben zelf helemaal weg van het donkere en grungy effect dat ie heeft.

Alles begon dus met een stempel afdruk, schuren en embossen.

Daarna de wieltjes in de Gesso, opschuren en een laagje Distress Embossing Glaze Hickory Smoke er overheen. En dan natuurlijk weer schuren.

Hier zie je de bewerkte metalen onderdelen heel goed. Je kunt zien dat ik Distress Glaze hebt gebruikt in de kleur Hickory Smoke en Distress Paint in de kleur Ground Espresso. En ja, er door heen zie je ook nog een beetje de gesso…

Ook op de ondergrond heb ik nog wat Distress Paint gebruikt vermengt met de verdunner. Je kunt dit ook met water doen, het effect is dan een beetje anders.

De movie waarop ik de ondergrond bewerkt heb is helaas niet goed bewaard. Als eerste is er een laagje embossing inkt op gegaan…

…daarna Hickory Smoke Distress Glaze in twee lagen. Tussen die twee lagen breng je gewoon weer een laagje embossing inkt aan.

De button en het plaatje zijn met verschillende lagen Glaze bewerkt. De meeste lagen is Antique Linen gebruikt en iedere keer als er een laagje daarvan lag af te koelen, heb ik er wat van een andere kleur in gestrooid.

En tot slot de letters. Ze zijn opgebouwd uit meerdere laagjes Water Color Paper en bovenop een laagje Metallic Kraft stock. daarna beetje schuren en inkten en hier en daar een drupje verf…

Hopelijk heb je een beetje inspiratie op gedaan van deze tag. Super leuk dat je kwam kijken wat ik ervan gemaakt heb. Als je wilt weten welke materialen ik precies gebruikt heb, kijk dan even hieronder in het lijstje.

groetjes en be Creative!

Distress Idea-Ology

Wat heb ik gebruikt?

Etcetere Tag Small, Idea-Ology Back Drops Volume II, Collage Medium, diverse Distress Inktkussens, Stamping Platform, Sticky Grid, Dapper Stampset, Kraftcore Metallic III, Archival Inkt, Embossing Powder Black, Stampscrubber, Staalwol, Heattool en Embossing gun, Idea-Ology Industrial Gears, Idea-Ology Metal Gadget Gears, Hardware Heads, Machinery Heads, Idea-Ology Gauge Frames, Collage Paper Entomology, Embossing Dabber, Gesso White, Distress Glaze Hickory Smoke, Vignette Panels, Distress Paint ground Espresso en Salvaged Patina, Mini Flair Buttons bewerkt met diverse Glazes, Idea-Ology metal Hook Clasps, Distress Crayons Metallic, Sizzix Stans met lettertjes en Xyron Sticker Maker.

Over de schrijver
Reactie plaatsen