arrow_drop_up arrow_drop_down
Stempelen met Picket Fence
26 februari 2020 

Stempelen met Picket Fence

Stempelen met Picket Fence

Er is een inkt onder de Distress Inkten die wit is: Picket Fence! En laat die nu net een beetje anders zijn dan de andere inkten… en daardoor kun je er ook andere trucjes mee uithalen. Vandaag laat ik je er daar een van zien.

De techniek kun je weer helemaal op film zien en daarna stap-voor-stap terug zien op de foto’s hieronder. Heb je afgelopen maandag ook het filmpje gezien over de eigenschappen van Picket Fence? Zo niet, kijk dan even hier.

Hier volgen de foto’s om de techniek nog eens te bekijken:

Wat heb je nodig voor deze “truc”?

Een donkere ondergrond, ik heb Kraftpapier gebruikt van Ranger. Een stempel die je in kunt kleuren. Een clearblok, Distress inkt in kleurtjes en in Picket Fence. Verder Distress Markers en eventueel maskingtape.

Zet, als je dat prettig vindt, je papier vast met een stukje tape. Je kunt het tape ook gebruiken om de plek waar je stempelt goed aan te geven. Hoe je dat precies doet, kun je zien in het filmpje.

Afdruk maken

Bëinkt de stempel goed. Picket Fence is wat dikker dan de andere Distress inkten, daarom zul je wat vaker met het kussen op je stempel moeten drukken om de inkt goed te verspreiden.

Maak een afdruk op het papier met je stempel. Maak daarna de stempel schoon.

Inkt aanbrengen

We gaan nu inkt op de stempel doen. Eerst doen we dat direct vanuit het inktkussen.

Als je inkt tot in detail wilt aanbrengen, kun je Distress Markers gebruiken…. Hierdoor meng je ook mooi de kleuren.

Nog een afdruk maken

Maak nu weer een afdruk, zorg dat die bijna precies op dezelfde plek wordt gemaakt voor het mooiste effect. Er een klein beetje naast zitten is niet erg, dan lijkt het net alsof je een kleine schaduw hebt gemaakt. (Sorry voor de blurry foto…)

Wat er over blijft op de stempel aan inkt is zeker een plaatje waard… wie weet kun je daar nog een mooie afdruk mee maken op lichter papier…. Deze techniek vraagt om een beetje oefenen, maar wie daar het geduld voor heeft krijgt zeker mooie plaatjes.

Veel plezier weer en fijne dag vandaag!

 

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen