Etcetera Tag Take the Scenic Route

Hallo Allemaal!

Het is alweer even geleden dat je me hier hoorde…. “iets” met druk en vakantie… want na de periode van het inpakken van Big Project The Bookcase was ik wel even toe aan vakantie houden.

Toen de rust weer een beetje terug gekeerd was, kwam ook de kriebel om lekker voor mezelf te gaan craften weer tevoorschijn. En omdat het al dikke twee weken warm weer was, had ik veel leuke dingen gezien online om uit te proberen. Wat zijn er toch veel geweldige designers te vinden die heerlijk durven te experimenteren met alles wat Distress is.

Zo had ik een hele mooie Tag gezien bij Stacy van Tattered Nest Designs… met autootje en die wilde ik dus super graag namaken. Niet om het namaken maar vooral omdat je dan lekker kan craften zonder na te hoeven denken. In eerste instantie werkte dat wel… maar al heel snel kreeg ie mijn eigen draai. Heerlijk als het dan weer vanzelf gaat… zonder dat je er maar iets voor nodig hebt.

Het begon al met de achtergrond… want ik had niet dezelfde stempel maar wilde wel iets wat er op leek. Dus dan stel je je eigen achtergrond samen uit allemaal losse stempels en heb ineens iets unieks. (Hoe ik dat gedaan heb, heb ik op film gezet en zal ik je hier op het blog morgen laten zien.)

De tag was wat slap dus ik heb er dun chipboard achter geplakt.

Langs de randen heb ik gestikt met de naaimachine en ze ook nog wat donkerder gemaakt met wat Distress Crayon. De Tag is verder bewerkt met een techniek van Tim Holtz die je hier terug kunt zien.

Daarna heb ik een ondergrond voor m’n autootje gemaakt van inkt door een beetje Distress Spray Stain te gebruiken. De afdruk is met Archival gemaakt.

Met Crayons en water heb ik hem gekleurd.

Na het uitknippen vond ik dat hij toch nog wel wat glans mocht krijgen, dus met de embossing pen alle zwart een laagje inkt gegeven en er Glaze Antique Linen overheen gesmolten.

Op de Etcetera Tag zelf heb ik Distress Cracked Leather Cardstock geplakt, daarna Texture Paste aangebracht en er Glazes overheen gestrooid.

Na drogen kun je dan alles smelten. (Hier krijg je ook nog een extra movie over van me… want dit is echt een hele mooie techniek om mee te spelen.)

En dan is het tijd om te kijken wat er allemaal op het label moet komen: Embellishments opzoeken dus en bordjes maken…

Alle metaal is daarna op restjes van een doos geplakt met een stukje tape… zo blijft alles goed liggen en is het prima in de verf te zetten.

De lagen daarna zijn met verschillende kleurtjes gemaakt…. en tot slot is er een schuursponsje overheen gegaan.

Tot slot heb ik alles vast gezet. Hier zie je het bordje van Kraftcardstock Metallic met een tekst van Embossing Glaze die eerst gestempeld is.

Het autootje is de bovenste laag. Om alles te verhogen ligt er overal een restje chipboard tussen.

De losse bordjes komen uit Emphemera verpakkingen en papierblokken van Tim Holtz.

De achtergrond vind ik zelf echt super, vooral door de Glaze op de Paste.

En wie houd er nu niet van de Idea-Ology Tiny Clips?

Zo… klaar om op pad te gaan!

Misschien had je nu gehoopt dat ik tijdens het maken de camera aan had gezet…. helaas. Dat heb ik niet gedaan want ik wilde echt even voor mezelf aan de slag. Zo ontstaan de leukste ideeën die ik later weer gebruik ik m’n projecten. Je kunt dus niet ieder detail zien en als je me een plezier wilt doen, dan ga je me er ook niet over mailen. Gebruik hem lekker als inspiratie voor jezelf en begin gewoon met maken zodat je,  net als ik, er ineens je eigen draai aan kunt geven!

Ik heb wel van twee technieken een movie gemaakt en die komen de komende twee dagen hier op het blog te staan….

Have fun en be Creative!

Over de schrijver
Helma Bakker-Lefeber
Door

Helma Bakker-Lefeber

op 21 Aug 2020

Wat ziet dat er super uit. En heerlijk om zo voor jezelf iets te maken en ons er dan toch nog in te delen. Blijft een onwijs gave ontspanning!

Anneke Voskuijl
Door

Anneke Voskuijl

op 21 Aug 2020

Het is weer geweldig wat jij hebt gemaakt! Bedankt voor alle foto’s!

Henriette
Door

Henriette

op 22 Aug 2020

Wat een geweldig mooie tag heb je weer gemaakt!!!

Reactie plaatsen